Datum

31 augustus 2020 20:00

Accommodatie

Onbekend

Op maandag 31 Augustus heeft TOV 5 de streekderby tegen VVZ 49 gewonnen, verdediger Nathan Geurink maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. TOV begon sterk aan de wedstrijd en had in de openingsfase al volop kansen om de score te openen. Max Engberink, Sem Kuijper en Milo van Gerrevink kregen allemaal grote kansen maar ze verzuimden om TOV op voorsprong te brengen.

Daar tegenover wisten de gasten uit Soest niet veel te creëren want de verdediging stond als een huis en gaf vrijwel geen kansen weg. Fabio Heemstra, Tycho Hurenkamp en Wessel Jansen speelden uitstekend in de mandekking en Nathan Geurink gaf goed rugdekking als er een aanvaller doorheen kwam.

In de slotfase van de eerste helft moest doelman Rowen van de Vlist twee reddingen verrichten, een keer uit een corner en bij de enige kans van de wedstrijd die VVZ 49 kreeg wist de doelman met een goede redding een doelpunt te voorkomen en zo gingen beide ploegen met 0-0 de rust in.

Na de pauze was het spelbeeld hetzelfde als in de eerste helft, TOV had veel balbezit en creëerde de kansen en VVZ 49 moest zich beperken tot verdedigen. In de 63 minuut was het raak, een goede corner van Cristiaan van Beijnum die bij de tweede paal in de voeten kwam van Nathan Geurink, die met een bekeken bal over de keeper heen raak schoot en zo had TOV de voorsprong te pakken, waar het recht op had.
Na de treffer van de thuisploeg ging TOV op jacht naar meer doelpunten en het kreeg ook kansen maar de keeper van VVZ wist met een aantal knappe reddingen een doelpunt te voorkomen. Met nog 18 minuten te spelen schoot Max Engberink tegen de paal en opnieuw bleef de definitieve beslissing uit.

In het laatste kwartier probeerde VVZ met lange ballen TOV nog in de problemen te brengen, verdediger Fabio Heemstra wist met een goede sliding nog een doelpunt te voorkomen en zo won TOV deze wedstrijd met 1-0. Een bijzondere overwinning voor keeper Rowen van de Vlist, die zijn broer Yoran wist te verslaan en het was ook een bijzondere overwinning voor Jeroen van Scharrenburg die zijn oude club wist te verslaan.

Aankomende zaterdag neemt TOV het voor de beker op tegen VVZA uit Amersfoort. De ploeg hoopt zich dan met een overwinning terug te knokken in de bekerpoule om nog kans te maken op de volgende ronde van de KNVB beker.