Datum

15 augustus 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Derdeklasser TOV maakte onlangs indruk door tweededivisionist IJsselmeervogels uitstekend partij te bieden en slechts met 2-0 te verliezen in Spakenburg. In de tweede oefenwedstrijd deden de oranjezwarten het minder goed. Unicum uit Lelystad was op 15 augustus in Baarn veel beter en won afgetekend met 2-5.

,,We staan weer met beide benen op de grond", concludeerde trainer Henk van Zoeren na afloop van de verloren oefenpot. Tegen IJsselmeervogels hoefde hij zijn spelers niet te motiveren, ditmaal was dat blijkbaar wel nodig. Want de tegenstander was van een mindere statuur, maar Unicum bleek wel een uitstekend team te hebben, dat voor de coronacrisis bovenin meedraaide in de tweede klasse. Met de ervaring van oud-profvoetballers en veel snelheid en individuele klasse.

TOV had vooral de eerste helft het nakijken en keek gaandeweg de tweede helft zelfs tegen een 0-4 achterstand aan. In verdedigend opzicht lieten de Baarnaars bij die tegengoals de nodige steekjes vallen. Daarna kwam er wat meer aanvalsdrift en werd de marge verkleind tot 2-4. Thomas van den Abeelen en Yoeri Bos scoorden voor de thuisploeg. Op slag van het eindsignaal maakten de gasten hun vijfde doelpunt.

In de rust werd meer dan het halve elftal gewisseld en in de tweede helft werd er verder doorgewisseld. Duncan Vervat stond op het doel en maakte een prima indruk. Van Zoeren en zijn assistent Maurice van der Wilt, die het stokje overneemt zodra hij zijn UEFA B diploma heeft, kozen voor een 5-3-2 opstelling, net zoals tegen IJsselmeervogels. Die speelwijze pakte nu dus niet goed uit, maar is daarmee nog niet van de baan, benadrukt de trainer. Ook een driespitsensysteem is een realistische optie. De komende weken gaat het uitproberen van die systemen door, te beginnen in de oefenwedstrijd tegen SEC dinsdag op Ter Eem.

bron: Baarnsche Courant