de Geerenweg 6
3741RS
BAARN
tel. 035-5415571

De vreugde was groot bij trainer/coach Niels van den Esschert na de behaalde overwinning op SDO. “Wat ben ik trots op de jongens, ze hebben gestreden voor elke meter en wat een schitterende goals en mooie verdedigende acties heb ik gezien, in één woord geweldig” waren de woorden van de trainer tien minuten na afloop van de wedstrijd.

TOV begon goed aan de wedstrijd en drukte SDO meteen terug op eigen helft maar in de counter scoorde SDO de 0-1. TOV liet de kop niet hangen en bleef goed voetbal spelen. Na een goede aanval maakte de SDO-verdediger hands en de bal ging op 11 meter, Nathan Geurink bleef rustig en maakte de 1-1.

Daarna domineerde TOV de wedstrijd, Sem Kuijper schoot de bal in de bovenhoek na een prachtige aanval en zo had de thuisploeg de voorsprong te pakken. Niet veel later maakte Christiaan van Beijnum de 3-1 na een goede combinatie in de kleine ruimte met Antony Brouwer.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor TOV, Nigel Penning leek de 4-1 te maken, de bal ging wel voorbij de keeper maar belandde op de kruising. Kort daarna had keeper Joost Siebeling een prachtige redding en voorkwam de 3-2 uit de corner die SDO kreeg. Na de redding scoorde de uitploeg alsnog tegen en zo gingen beide ploegen met 3-2 de rust in. Na de pauze ging TOV op jacht naar meer doelpunten en kreeg het kansen om de score verder uit te bouwen maar de kansen werden niet benut.

Achterin stond de verdediging met Wessel Jansen, Matthijs van Lambalgen, Nathan Geurink en Tycho Hurenkamp als een huis, SDO creëerde nauwelijks kansen. In de 53e minuut gaf Fabio Heemstra een schitterende assist op Jimmy Bosselaar die snoeihard raak schoot.

De wedstrijd leek gespeeld.

Niet veel later kreeg TOV een ongelukkige strafschop tegen en die werd benut en de stand was 4-3 met nog 25 minuten te spelen. SDO ging alles of niets spelen en wisselde aanvallend, dus TOV moest knokken voor elke meter om de voorsprong vast te houden. Tim Dorrestijn viel sterk in, met twee ballen knap van de doellijn voorkwam de verdediger dat SDO gelijk kwam.

Doelman Joost Siebeling die een heel sterk debuut had bij TOV speelde een hele goede wedstrijd en had een paar katachtige reddingen nodig om een doelpunt te voorkomen. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg SDO nog een corner, TOV wilde winnen en iedereen gooide zich voor de bal om een tegendoelpunt te voorkomen en de bal werd inderdaad geblokt.

Uit de snelle counter gaf Sem Kuijper de bal goed breed op Milo van Gerrevink die rustig bleef en de 5-3 binnen schoot, de ontlading was groot bij de thuisploeg en niet veel later floot scheidsrechter Piet van de Steeg voor het laatst en zo bleven de 3 punten dik verdiend in Baarn.