TOV 5 wint de derby ruim van Eemboys (6 - 1)

22 juli 2021 20:45

Accommodatie

Onbekend

Op donderdag 23 juli was het dan eindelijk zover, de eerste echte derby van het seizoen stond op het programma. TOV 5 nam het op het hoofdveld voor veel publiek op tegen het tweede team van vv Eemboys.

TOV begon ijzersterk aan de wedstrijd en kwam als een raket uit de startblokken. Al na drie minuten strafte spits Max Engberink meteen een fout van de keeper af en zo had TOV al meteen een voorsprong te pakken. Niet veel later kopte verdediger Matthijs van Lambalgen uit een corner raak nadat Sem Kuijper de val doorkopte. TOV 5 bleef geconcentreed voetballen en met goed positiespel spel werd Eemboys overspeelt.

Na 16 minuten was het goed doorzetten van uitblinker Tycho Hurenkamp en de bal kwam voor de voeten van Max Engberink die na een individuele actie met rechts  de 3-0  maakte voor TOV, zijn tweede van de wedstrijd. TOV bleef gemotiveerd en fanatiek voetbal spelen en Eemboys werd steeds meer terug gedrongen.  Christiaan van Dijk, die een uitstekende wedstrijd speelde, kreeg een goede kans op het vierde doelpunt voor de thuisploeg. De buitenspeler kon echter net niet naar binnen naar het doel snijden waardoor een verdediger er tussen kon komen. Daarentegen stond de verdederging als een huis bij TOV. Eemboys wist geen kansen te creëeren en kwam niet verder dan een paar afstand schoten die ruim naast gingen.

TOV kwam in de 31e minuut op een 4-0 voorsprong een prachtige bal over de Eemboys verdederging van Christiaan van Beijnum kwam Jimmy van Bosselaar alleen voor de keeper, die zijn uitstekende wedstrijd beloonde met een doelpunt. In de laatste 10 minuten voor de pauze wist Eemboys uit de kluts nog een tegendoelpunt te score en zo was de ruststand 4-1 voor TOV.

Met een aantal wissel in de ploeg begon TOV 5 ook sterk aan de tweede helft. De ploeg ging op jacht naar meer doelpunten. De keeper van Eemboys voorkwam dat met een aantal goede reddingen. Daar tegenover probeerde Eemboys met lange ballen het TOV moeilijk te maken en waren 1x dichtbij maar Milo van Gerrevink haalde de bal van de lijn. Even later kopte aanvoeder Nathan Geurink die ook een goede wedstrijd speelde een bal goed weg.

Met nog 23 minuten op de klok was Sem Kuijper met een afstand pegel dichtbij de de 5-1. De keeper voorkwam dat met een goede redding.
In de slotfase van de wedstrijd was  het Jimmy Bosselaar, (5-1) en Max Engerink (6-1) die nog een doelpunt wisten te maken en de eindstand bepaalde op 6-1.

In de 93 minuut fluit scheidsrechter Ewout Heemstra die een foutloze wedstrijd floot af voor het einde. Het publiek langs de lijn en op het terras gaf een hard applaus voor de thuisploeg en had genoten van het spel en de inzet van de hele ploeg.