TOV 5 wint doelpuntrijke wedstrijd van SO Soest met 5-4

Datum

24 augustus 2020 19:00

Accommodatie

Onbekend

TOV 5 heeft op maandag 24 augustus in een leuke wedstrijd weten te winnen van SO-Soest. Een grote groep supporters was naar sportpark Ter Eem gekomen om TOV en Soest aan te moedigen en dat was voor beide ploegen een extra motivatie om er een felle wedstrijd van te maken. In de 10e minuut kwam Soest na een razendsnelle counter op een 0-1 voorsprong.  Daarna nam TOV het heft in handen en werkelijk uit het niets kopte verdediger Yvan Barendse uit een corner snoeihard raak in de kruising.  Niet veel later zette Max Engberink TOV op een 2-1 voorsprong. Daarna  kreeg TOV kansen om verder uit te lopen maar de kansen werden niet benut. In de laatste 10 minuten voor de rust wisten de gasten uit Soest de achterstand om te buigen en scoorden ze twee snelle doelpunten achter elkaar en zo stond TOV na 40 minuten met 2-3 achter.

In blessuretijd van de eerste helft kreeg spits Christian Van Beijnum nog een mogelijkheid om te scoren maar de bal stuitte net van zijn borst en ging er niet in en dus stond de thuisploeg achter bij de rust. Na de pauze begon TOV sterk aan de tweede helft en drukte het Soest op eigen helft terug. Af en toe kwamen de gasten eruit maar de verdediging stond als een huis. Uitblinkers Hugo Laseur en en Tycho Hurenkamp stonden hun mannetje. In de 56e minuut kwam kwam TOV op 3-3 na een prachtige aanval, een goede bal van Christian van Beijnum op Sem Kuijper die de Soest keeper voorbij ging en de bal breed legde op Max Engberink, die de de bal in het lege doel tikte en zo stond het weer gelijk. Niet veel later kwam TOV op 4–3, uitblinker Max Engberink schoot via de verdediger raak. In de 69 minuut leek Sem Kuijper de wedstrijd te beslissen, na een schot in de korte hoek op een mooie assist van Jeroen van Scharrenburg, die een uitstekende 2e helft speelde op het TOV middenveld. Soest gaf zich echter niet gewonnen en met nog 12 minuten te spelen scoorde Soest uit een corner de aansluitingstreffer en zo was de stand in de slotfase 5-4.

Het spel ging op en neer en het was genieten voor de supporters, ze zagen TOV goed wegkomen want Soest schoot nog tegen de paal en de lat en was dichtbij de gelijkmaker. In de slotminuut kreeg Sem Kuijper nog een goede kans op een zesde doelpunt voor TOV maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. In de 93 minuut floot scheidsrechter Menno Knapen af en zo had TOV de 4e overwinning op rij binnen.

Het team bedankt allen supporters die de ploeg zijn komen aanmoedigen en Michael Ouwehand voor het bedienen van het scorebord, hij zal wel pijn aan zijn vinger hebben gehad na 9 keer te hebben moeten drukken op het knopje voor een doelpunt.