TOV 5 wint in de slotfase van Vliegdorp met 1-2

Datum

27 juli 2020 15:00

Accommodatie

Onbekend

TOV 5 heeft de eerste overwinning van het seizoen te pakken, de ploeg van trainer/coach Niels van den Esschert won in de slotfase met 1-2 uit bij Vliegdorp.

TOV begon slordig aan de wedstrijd in Soesterberg en mocht keeper Rowen van der Vlist dankbaar zijn dat hij met een aantal prachtige reddingen wist te voorkomen dat Vliegdorp een doelpunt wist te maken.

Yvan Barendse was dichtbij een doelpunt, een mislukte voorzet kwam op doel terecht en zo moest de keeper van Vliegdrop een redding maken. Vlak voor de rust was middenvelder Christian van Beijnum nog het dichtst bij een goal, vanuit een genomen corner kwam de bal op de paal.

En zo was de ruststand 0-0 in Soesterberg.

Na de rust kwamen Hugo Laseur en Fabio Heemstra in de ploeg, die beiden goed invielen en een sterke tweede helft speelden voor de ploeg uit Baarn.

TOV begon goed aan de tweede helft en wist een aantal kansen te creëren, helaas wilde de bal er niet in.

Aan de eigen kant stond de verdediging in de tweede helft als een huis, op een aantal afstandsschoten na gaf de ploeg niet zulke grote kansen meer weg als in de eerste helft.

In de 63e minuut kwam Vliegdorp dan toch op een 1-0 voorsprong, een onterechte vrije trap werd van richting veranderd en ging raak en zo kwam TOV erg ongelukkig achter.

TOV liet zijn kop niet hangen en bleef als team strijden voor elke meter en kreeg ook volop kansen op de gelijkmaker. Matthijs van Lambalgen en Max Engberink leken gelijk te maken maar de kopbal en het schot gingen over.

In de 73e minuut stuurde aanvoerder Nathan Geurink  Sem Kuijper  met een bekeken bal diep tussen de verdedigers door en Sem bleef rustig en met een bekeken schot maakte de spits de 1-1.

Daarna golfde de wedstrijd op en neer, beide ploegen gingen vol voor de winst. Met nog 13 minuten moest TOV met 10 man verder, Hugo Laseur maakte zijn derde overtreding en kreeg een gele kaart.

TOV bleef verdedigend erg goed staan en gaf weinig kansen weg en de afstandsschoten, daar had uitblinker Rowen van der Vlist met katachtige reddingen steeds een antwoord op.

In de 89e minuut kreeg TOV loon naar werken want een prachtige voorzet van  Christian van Beijnum werd snoeihard raak gekopt door Sem Kuijper. Met nog 3 minuten te spelen moest TOV nog even verdedigen als leeuwen om de overwinning over de streep te trekken. Linksback Tycho Hurenkamp, de beste man aan de kant van TOV, wist met een prachtige sliding nog een doelpunt te voorkomen en zo was de vreugde groot toen de scheidsrechter affloot en TOV de overwinning binnen had.