Bestevaer 3
1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

Op woensdag 1 juni speelde TOV 5 een inhaalwedstrijd voor de competitie tegen Zuidvogels. De ploeg uit Baarn speelde een goede wedstrijd tegen een sterke tegenstander.

Verdedigend had TOV de zaken goed op orde en gaf het weinig kansen weg, zelf creëerde de ploeg een aantal mogelijkheden om te scoren en de uitploeg kwam na 23 minuten spelen op 0-1. Een goede bal van Valentijn Donk op Sem Kuijper, die via de keeper raak schoot. Daarna had TOV het lastig, het laatste kwartier van de eerste helft werd de bal niet in de ploeg gehouden en uitblinker Joost Siebeling die een goede wedstrijd keepte wist met een prachtige redding een kopbal van de Zuidvogels aanvaller tegen te houden. Daardoor was de ruststand 0-1 op sportpark de Wolfskamer in Huizen.

Na de rust wilde Zuidvogels meteen druk zetten. Fabio Heemstra, die een uitstekende wedstrijd speelde, wist met een sliding een kans voor de thuisploeg te voorkomen. Niet veel later kreeg Wessel Jansen een grote kans op 0-2 maar zijn inzet ging net naast. In de 58e minuut was het dan toch raak, opnieuw Sem Kuijper scoorde het doelpunt na een schitterende assist van Nigel Penning. Daarna ging koploper Zuidvogels aanvallender spelen en werd TOV teruggedrukt op eigen helft. Het was knokken voor elke meter voor de ploeg uit Baarn. Nathan Geurink en Matthijs van Lambalgen wisten in het centrum veel ballen weg te koppen. In de 68e minuut was een afstandsschot van Zuidvogels dan toch raak. Niet veel later maakte de ploeg uit Huizen ook nog eens de gelijkmaker.

In de laatste 10 minuten was het overleven voor TOV, er werd hard geknokt en goed verdedigd en het was hopen op een counter. In de slotfase kregen Nigel Penning en Milo van Gerrevink nog mogelijkheden om te scoren. Keeper Joost Siebeling had nog een aantal goede reddingen en hield Zuidvogels van scoren af. Zo bleef de stand 2-2 in Huizen en zo liet Zuidvogels in de race om hun kampioenschap dure punten liggen. En TOV leverde een goede teamprestatie met dit gelijke spel.