Nieuws
Zesmaal winst op rij voor TOV © Sjaak Hoogendoorn
  • 12-10-2016
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

Zesmaal winst op rij voor TOV

De voetballers van TOV 1 hebben zaterdag 8 oktober ook hun zesde wedstrijd in de derde klasse Oost gewonnen. In Ermelo werd de fanatieke laagvlieger EFC '58 zonder al teveel moeite met 1-3 verslagen. De Baarnaars toonden zich een hecht collectief waarin bij het eindsignaal vier 18-jarigen stonden opgesteld.

 

De eerste minuten van de wedstrijd waren de lastigste voor TOV. Na drie minuten spelen werd na een onterecht toegekende vrije trap in de rebound raak geschoten. De redding van keeper Joffrey de Beer ten spijt. Bijna stond zelfs de 2-0 op het scorebord, maar die treffer werd wegens duwen afgekeurd. Het waren tevens zo'n beetje de laatste wapenfeiten van EFC. De Baarnaars trokken het spel naar zich toe maar bleven wel moeite houden zich onder de fanatiek op de huid zittende Ermeloërs uit te voetballen. Een doelpunt van Ferhat Ozturk werd wegens buitenspel geannuleerd.

Maar na ruim een half uur spelen maakte dezelfde speler uit een scrimmage toch de gelijkmaker. En vlak voor rust was het de zaterdag excellerende Ozturk die met een vrije trap Tim Suik in staat stelde te scoren. Suik miste de bal maar herpakte zichzelf op creatieve wijze en trof het doel met een hakbal.

In de tweede helft kwam TOV niet meer in de problemen. Het middenveld en de defensie stonden als een huis en de aanvallers verstoorden succesvol de opbouw van achteruit van de tegenstander. Met de invallers Matthieu van den Abeelen en Sam de Geijter kwam het aantal spelers bij TOV op het veld met een juniorenleeftijd op vier. Zij draaiden goed mee in het hechte Baarnse collectief. Een van hen scoorde. Centrale verdediger Bram Dorrestijn twijfelde niet bij een afgeslagen hoekschop en ramde de 1-3 en zijn eerste doelpunt voor TOV 1 tegen de touwen. Twee andere achttienjarigen kregen uitgelezen kansen op een doelpunt maar Sam de Geijter vond de keeper op zijn weg en Johannes Veltmeijer schoot over. Met achttien punten uit zes wedstrijden had TOV zich geen betere competitiestart kunnen wensen.

 

Opstelling TOV

Doel: Joffrey de Beer

Achter: Joey Zieltjens, Bram Dorrestijn, Guy Metting van Rijn, Tim van Dinther

Midden: Pascal van Drie, Sander Lambrechts, Rico van der Veen

Voor: Tim Suik (75' Sam de Geijter), Ferhat Ozturk (80' Matthieu van den Abeelen), Ahmed Eriyani (25' Johannes Veltmeijer)

 

Bron: Baarnsche Courant

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Jan Eemwood Intersport van Dam COOP Baarn