Nieuws
Zege ontglipt TOV in slotfase © Sjaak Hoogendoorn - Rutger van der Molen in een uiterste poging de bal te controleren tegen Odysseus
  • 20-11-2018
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

Zege ontglipt TOV in slotfase

TOV was op weg een belangrijke overwinning op concurrent Odysseus '91 te boeken zaterdag 17 november, maar in de slotfase maakten de Utrechters de gelijkmaker uit een van hun spaarzame doelpogingen.

Voor de Baarnaars betekende de late 1-1 een enorme domper. Bij winst waren ze over Odysseus heen gegaan op de ranglijst en hadden iets meer lucht gehad onderin de tweede klasse B. Het zou een verdiende overwinning zijn geweest, in een slechte wedstrijd was TOV wel duidelijk beter dan Odysseus. Vooral de eerste helft was het aanschouwen nauwelijks waard. Beide ploegen toonden weinig energie en gingen erg slordig met de bal om. Het spel werd ook nog eens aan de lopende band stilgelegd door de scheidsrechter vanwege kleine blessures. De beste man aan de zijde van Odysseus ontsnapte aan rood nadat hij een slaande beweging had gemaakt. Dezelfde speler werd in de tweede helft in de ogen van de thuisploeg weer gespaard na een grove charge, waarvoor hij niet zijn tweede gele kaart kreeg. Pas op slag van rust was er een grote scoringskans voor TOV. Tim Suik schoot van dichtbij voorlangs het doel. Direct daarop kregen ook de gasten een kans die naast het doel belandde.

In de tweede helft was er in ieder geval meer strijdlust, en TOV kreeg kansen op de openingstreffer. Een volley van Maurice van der Wilt ging rakelings over. Na ruim een uur viel de bevrijdende goal. Het was een staaltje individuele klasse van Erik Kool. Hij kreeg de bal van Van der Wilt en stuurde het leer met precisie van een behoorlijke afstand naar de verre hoek. Het doelpunt deed TOV goed, er kwam meer schwung in het team. Een prachtige aanval via Kool, Achraf Chidar en Maurice van der Wilt eindigde op de bovenkant van de lat. De 2-0 hing in de lucht en Odysseus was niet bij machte aanvallend een vuist te maken. Keeper Mischa van Hoffe had een hele rustige middag.

Er was geen sprake van een slotoffensief van Odysseus. Maar deze Utrechtse studentenvereniging heeft wel al jarenlang een ervaren en sterke spits in de gelederen. Een harde vrije trap net naast de kruising was zijn enige wapenfeit, tot de 87ste minuut. Een onnodige overtreding leidde tot een vrije trap. De bal werd in de doelmond gepompt en via het hoofd, of de schouder, van spits Torben Vrielink vloog de bal in de hoek. Zo blijven de Utrechters de Baarnaars een puntje voor.

Bron: Baarnsche Courant

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn