Nieuws
Winst op IJFC siert afscheid Pascal van Drie ©
  • 24-05-2018
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

Winst op IJFC siert afscheid Pascal van Drie

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen in de tweede klasse B heeft TOV met 2-1 gewonnen van IJFC. Het was een spectaculair duel tussen twee gelijkwaardige ploegen, en vooral de wedstrijd van het emotionele afscheid van 'kind van de club' Pascal van Drie.

Volgende week nemen nog enkele spelers afscheid van TOV 1. Maar zaterdag was het voor de onverzettelijke aanvoerder Pascal van Drie (33) de allerlaatste keer dat hij voorop ging in de strijd voor het vlaggenschip van de club waar hij als kind begon met voetballen. Hij is de blessures moe. Zaterdag hielden zijn achillespezen het een uur vol voordat hij de publiekswissel kreeg. Een warm applaus van spelers en aanhang van zowel zijn eigen club als van IJFC viel hem ten deel.

De bezoekers uit IJsselstein waren wat beter in de beginfase. TOV kreeg geen grip op het middenveld. Toch was wat geluk nodig om op voorsprong te komen. Dat gebeurde net nadat centrale verdediger Rick Frantzen van TOV al was uitgevallen vanwege zware hoofdpijn. Een sliding van keeper Joffrey de Beer leverde IJFC een vrije trap op. Via de binnenkant van de paal vloog de bal vervolgens in het doel. Het duurde een half uur voordat ploeg van Danny Wiersma zich met succes in de wedstrijd knokte. Vlak voor rust viel de gelijkmaker. Erik Kool rondde een voorzet van Maurice van der Wilt af. In de tweede helft had TOV de oplossing gevonden om de angel uit het spel van IJFC te halen. Nu was de thuisploeg bovenliggend en konden de gasten hun vrije man op het middenveld niet meer vinden. Het werd een aantrekkelijk duel in een hoog tempo met veel kansen voor beide doelen. Tim Suik scoorde via de onderkant van de lat, het net bolde, maar de scheidsrechter liet doorspelen. In de zeventigste minuut nam TOV wel de leiding. De in topvorm verkerende spits Van der Wilt bleef heel kalm voor het doel na een breedtepass van Suik. Het was alweer zijn negentiende doelpunt van het seizoen. In de slotfase was invaller Hein Verbeek nog dicht bij een treffer en beklaagde IJFC zich om een afgekeurd doelpunt wegens vermeend buitenspel.

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn