Nieuws
VVZ richt zich op tegen TOV © Sjaak Hoogendoorn
  • 10-04-2018
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

VVZ richt zich op tegen TOV

Gezien de dikke nederlagen van de afgelopen weken en de lage positie op de ranglijst leek het Soester VVZ '49 op zaterdag 7 april een eenvoudige prooi voor TOV. Maar de tobbende Soesters richtten zich op en sleepten de 3-3 uit het vuur in Baarn.

Voor onderschatting was wel degelijk gewaarschuwd en trainer Danny Wiersma van TOV geloofde na afloop ook niet dat daar sprake van was. Wellicht van 'onbewuste onderschatting'. Bij winst zou zijn team zo goed als veilig geweest zijn in de tweede klasse B, nu nog niet. Bovendien hadden drie punten de zesde plek op de ranglijst en een goede positie in de derde periode betekend. Wiersma was dan ook flink ontevreden over het resultaat van de Eemlandse derby. VVZ '49 was blij, maar schiet in feite ook weinig op met het punt en richt zich op een nacompetitieplek om degradatie te voorkomen. De Soesters startten gedrevener aan de wedstrijd, die door veel publiek uit Baarn en Soest werd bezocht. Bij TOV leek het heilige vuur afwezig. Toch viel na enkele gemiste kansen al na vijf minuten de 1-0. Een voorzet van Rutger van der Molen werd door een Soester in eigen doel gewerkt. Nog geen minuut later raakte dezelfde Van der Molen een lange bal in zijn verdediging verkeerd en lanceerde zo de spits van VVZ die wel raad wist met dat buitenkansje. De gasten kregen nog meer energie door de gelijkmaker en kwamen na een klein half uur spelen op voorsprong. Een vrije trap na een onnodige overtreding zeilde ineens in het doel. Het voetbal speelde zich ondertussen vrijwel constant op de helft van VVZ af. Maar de scherpte voor het doel ontbrak. Kans op kans werd gemist totdat Maurice van der Wilt wel meedogenloos uithaalde na een prachtige pass van Jeroen Hoogendoorn. In de tweede helft was TOV nog dominanter dan voor de rust en bovenal strijdlustiger. Maar ook nu ontbrak het aan doortastendheid in de afronding. Erik Kool, Maurice van der Wilt en Tim Suik verzuimden te scoren. Een kwartier voor het einde was Suik wel beheerst. De steekbal kwam van de voet van Van der Wilt. En toch viel de 3-3 uit een van de spaarzame counters. Een mooi doelpunt. Schaduwspits Saddy de Koning kopte in de slotfase van grote afstand de bal in de kruising.

Opstelling TOV: Joffrey de Beer, Tim van Dinther (36' Bram Dorrestijn, Niels van Duin, Rick Frantzen, Dave Dragt, Rutger van der Molen, Guy Metting van Rijn, Tim Suik, Erik Kool, Jeroen Hoogendoorn (75' Pascal van Drie), Maurice van der Wilt.

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn