Nieuws
Veerkrachtig TOV knokt zich naar punt © Sjaak Hoogendoorn - Niels van Duin maakte zijn rentree na een vakantie
  • 13-02-2018
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

Veerkrachtig TOV knokt zich naar punt

Titelkandidaat in de tweede klasse Odysseus '91 gaf TOV in de eerste helft een beetje voetballes zaterdag 10 februari op Ter Eem. Maar na de rust was alles anders en verdiende de veerkrachtige thuisploeg de overwinning het meest. De aantrekkelijke wedstrijd eindigde in 2-2.

Voor beide ploegen zijn de punten uiterst belangrijk. De Utrechters doen nog mee om het kampioenschap en TOV wil zich zo snel mogelijk veilig spelen. Vorige week brak een slappe start de ploeg op, en zaterdag leek hetzelfde te gebeuren. Na een dik kwartier spelen stond er 0-2 op het scorebord en geloofden weinigen nog in een goed resultaat voor de Baarnaars. De studentenploeg was behendiger en strafte foutjes van TOV genadeloos af. De openingstreffer was een fraaie volley van afstand, de 0-2 kwam voort een hoge voorzet vanaf de rechterflank die werd ingekopt. Maar het team van trainer Danny Wiersma knokte zich steeds beter in de wedstrijd. De aansluitingstreffer van Rutger van der Molen vijf minuten voor de rust was zeer welkom, én van grote schoonheid. Omringd door tegenstanders legde spits Maurice van der Wilt de bal terug op de instormende nummer tien die met zijn linkerbeen verwoestend uithaalde.

TOV putte moed uit die treffer en in de tweede helft liepen de Utrechters achter de Baarnaars aan. Een fascinerend voetbalgevecht ontspon zich, want in de tegenaanval was ook Odysseus gevaarlijk. Zo verrichte keeper Joffrey de Beer een cruciale redding. Maar TOV kreeg de beste kansen. Bram Dorrestijn mikte van dichtbij naast en de sterk spelende Sander Lambrechts stuitte met zijn kopbal op de keeper. De beloning voor al die aanvalsdrift kwam er toch. De licht geblesseerde Jeroen Hoogendoorn mikte een vrije trap laag in de hoek en voorzag zo zijn uitstekende invalbeurt van grote waarde. Ferhat Ozturk maakte het feest bijna compleet. In de slotminuut stuurde hij de bal naar de kruising, maar bij Odysseus stond de uitblinker onder de lat.

Opstelling TOV: Joffrey de Beer, Tim van Dinther (45' Joey Zieltjens), Rico van der Veen (62' Dave Dragt), Rick Frantzen, Bram Dorrestijn, Tim Suik (45' Jeroen Hoogendoorn), Niels van Duin, Sander Lambrechts, Rutger van der Molen, Ferhat Ozturk, Maurice van der Wilt.

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn