Nieuws
Van de voorzitter (nu nog) ©
  • 27-06-2019
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

Van de voorzitter (nu nog)

Het zit erop.

Nog een paar dagen en dan leg ik na vijf jaar de voorzittershamer neer. Het was fantastisch om te doen en de samenwerking met jullie allemaal heeft me enorm veel energie gegeven. Misschien soms teveel, want tot nu toe is er geen opvolger gevonden om onze prachtige club als voorzitter te dienen. “Pooh, jij doet zoveel, daar heb ik geen tijd voor”, “ik ben meer iemand voor op de achtergrond”, “mijn kinderen voetballen niet (meer) bij TOV, dus dan houdt het voor mij ook op”, zomaar een willekeurige opsomming van redenen waarom de kandidaten met wie we spraken niet hebben toegehapt.

Als bestuur hebben we, nadat ik bekend maakte te zullen stoppen, direct in augustus 2018 twee lijstjes gemaakt: ééntje met kandidaat-voorzitters en ééntje met kandidaat-bestuurs- en/of commissieleden. Stap voor stap zijn deze mensen benaderd: gebeld, gesprekken 1-op-1 aan de bestuurstafel, in het voorbij gaan op het terras en soms wel een paar keer richting de zelfde persoon 😉. Resultaat: enthousiaste vrijwilligers die wat (meer) willen doen (commissies bijvoorbeeld), maar geen voorzitter of voorzitster. Nog een resultaat: we hebben besloten het hoofdbestuur te versmallen naar drie rollen (voorzitter, penningmeester, secretaris) met daaronder een tiental grotere of kleinere commissies met verschillende eigen verantwoordelijkheden en taken, verdeeld over een aantal enthousiastelingen. Want bestuurder worden, dat klinkt best spannend, maar met een paar andere ouders of teamgenoten een afgebakende taak oppakken, dat lijkt beter haalbaar.

De verdere invulling hiervan staat op de rol voor de komende maanden. Vergeet niet, jullie zijn de vereniging. Zonder die bijdrage, groot of klein, is er weinig mogelijk. En daar wringt wat mij betreft de schoen bij mij: net als een flinke groep andere “zotten” heb ik jarenlang teveel gedaan, waardoor er nu niemand in durft te stappen ☹. Eigen schuld, dikke bult.

Ik hoop van harte dat bovenstaande uitleg voor de twijfelaars (en ik weet dat die er zijn) aanleiding geeft om nog eens met het bestuur in gesprek te gaan. Want laten we eerlijk zijn, voorzitter zijn van de grootste familieclub van Baarn, dat wil toch iedereen!?

Jullie voorzitter.
Remko

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn