Nieuws
TOV wint slag bij Waterwijk © Sjaak Hoogendoorn
  • 07-02-2017
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

TOV wint slag bij Waterwijk

De voetballers van TOV zijn goed uit de winterstop gekomen. De lastige eerste competitiewedstrijd van 2017 bij Waterwijk werd met 1-2 gewonnen. Dat was benauwd, maar verdiend. De thuisploeg eindigde de wedstrijd met zeven man.

De eerste tien minuten kende TOV wat problemen om het eigen aanvalsspel te spelen zoals dat de afgelopen wedstrijden gebeurde. In deze fase viel ook een wegens buitenspel afgekeurde goal voor Waterwijk, en keeper Joffrey de Beer bracht een keer redding.

Na deze fase kregen de Baarnaars grip op de tegenstander en konden meer druk genereren. Dit resulteerde in een doelpunt van Erik Kool in de 24ste minuut. Vlak daarna werd na een mooie aanval een doelpunt van Joey Zieltjens afgekeurd wegens hands. De spitsen Ferhat Ozturk en Johannes Veltmeijer lieten vervolgens kansen om te scoren onbenut. De thuisploeg kon weinig terugdoen in de eerste helft.

In de tweede helft nam Waterwijk meer risico. Door het aanvallender spel kreeg TOV een aantal kansen in de omschakeling. Na een klein uur spelen leidde nonchalant uitverdedigen tot een vrije trap voor Waterwijk net buiten het strafschopgebied. Via de hand van keeper De Beer belandde de bal in het doel en was de stand zomaar gelijk. Bijna was een nieuwe vrije trap weer raak, maar De Beer tikte de bal knap op tijd uit de kruising.

Twintig minuten voor tijd moesten beide ploegen met tien man verder nadat bij een schermutseling zowel Joey Zieltjens als zijn tegenstander de tweede gele kaart zag. TOV bleek beter met de nieuwe situatie om te kunnen gaan. Er kwamen goede kansen voor invaller Tim Suik en voor Ferhat Ozturk. Maar de stand bleef gelijk tot de 86ste minuut. Toen wees de scheidsrechter naar de stip. Erik Kool werd aangetikt nadat hij via een fraaie aanval over de rechterflank door invaller Guy Metting van Rijn werd aangespeeld. Voor de speler die de overtreding maakte betekende dat ook zijn tweede gele kaart.

Het duurde minuten van protesten voordat Pascal van Drie eindelijk mocht schieten vanaf elf meter. Dat deed hij hard, hoog en onberispelijk. TOV kwam daarna niet meer in de problemen en speelde de overtalsituatie goed uit. Aan het einde van de wedstrijd sloegen de stoppen door bij enkele spelers van Waterwijk, resulterend in nog twee rode kaarten. De overwinning betekende voor TOV door het verlies van Batavia en de afgelasting van Buitenboys de herovering van de koppositie.

Opstelling TOV

Doel: Joffrey de Beer

Achter: Joey Zieltjens, Bram Dorrstijn, Pascal van Drie, Dave Dragt

Midden: Rutger van der Molen, Sander Lambrechts, Erik Kool, Jeroen Hoogendoorn (60' Guy Metting van Rijn)

Voor: Johannes Veltmeijer (75' Tim Suik), Ferhat Ozturk

Bron: Baarnsche Courant

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Jan Eemwood Intersport van Dam COOP Baarn