Nieuws
TOV wint bij SV Geinoord © Sjaak Hoogendoorn - Sander Lambrechts geeft de assist bij het eerste doelpunt van TOV
  • 20-02-2018
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

TOV wint bij SV Geinoord

TOV heeft zaterdag goede zaken gedaan door met 2-1 te winnen bij titelkandidaat Geinoord in Nieuwegein. De thuisploeg combineerde beter maar de Baarnaars creëerden de beste kansen en toonden wederom veerkracht.

De punten zijn kostbaar voor TOV om zo snel mogelijk verzekerd te zijn van tenminste nog een jaar in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. En de punten worden gepakt de laatste weken, en dat tegen topploegen uit de competitie. Geinoord had zaterdag weliswaar meer balbezit en combineerde er lustig op los, maar werd nauwelijks gevaarlijk. TOV daarentegen kreeg via snelle counters wel veel scoringskansen. Bij zo'n uitbraak in de 19e minuut legde Sander Lambrechts alleen voor de keeper de bal breed op uitblinker Tim Suik die de 0-1 produceerde. In de tweede helft verzuimde TOV de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien. Drie opgelegde kansen werden niet benut.

Aan de overzijde was het na 65 minuten wel raak, na een afgeslagen hoekschop. Het restant van de wedstrijd golfde op en neer met twee ploegen die voor de winst streden. Rutger van der Molen raakte de paal en in de rebound schoot Erik Kool over. Maar ook Geinoord kreeg kansen. Niels van Duin redde op de doellijn en een vrije trap belandde tegen de lat. Op een voor TOV heerlijk moment viel toch het tweede doelpunt. In de 88e minuut had Erik Kool een strafschop verdiend maar kreeg hem niet. De aanval liep door en uiteindelijk was Van der Molen van dichtbij alert en tikte binnen. In de slotfase moest keeper Joffrey de Beer nog op miraculeuze wijze een gelijkspel voorkomen.

Opstelling TOV: Joffrey de Beer, Joey Zieltjens (45' Rutger van der Molen), Rick Frantzen, Bram Dorrestijn, Tim van Dinther, Niels van Duin, Sander Lambrechts, Erik Kool, Tim Suik (75' Jeroen Hoogendoorn), Ferhat Ozturk, Maurice van der Wilt.

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn