Nieuws
TOV weet tij nog niet te keren © Sjaak Hoogendoorn - Guy Metting van Rijn (links) en Levi Haringsma liggen overhoop met een speler van IJFC.
  • 04-10-2018
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

TOV weet tij nog niet te keren

Ook de tweede competitiewedstrijd van het seizoen in de tweede klasse B ging voor TOV 1 verloren. Tegen het beter voetballende IJFC uit IJsselstein konden de Baarnaars geen vuist maken (1-3).

De drie bekerwedstrijden verloor TOV tamelijk kansloos en ook in de eerste twee competitiewedstrijden maakten de oranje-zwarten geen echte aanspraak op een goed resultaat. De tegenstanders blijken tot dusverre een maatje te groot voor het verjongde keurkorps van trainer Henk van Zoeren.

Tegen IJFC had TOV wel degelijk kunnen scoren in de eerste helft. Maar dat was nadat de gasten al op een vroege voorsprong waren gekomen. Een voorzet vanaf de rechterflank werd overtuigend hoog in het doel geschoten. Na een kwartier kreeg TOV de grootste kans. Maurice van der Wilt draaide knap weg en zette met een steekpass Tim Suik vrij voor de keeper. De rechtsbuiten mikte de bal naast het doel. Vlak daarna was er nog een grote mogelijkheid. Maar de voorzet van Romek Tielman op Guy Metting van Rijn werd ternauwernood onderschept door een verdediger van IJFC.

Aan de andere zijde etaleerde de 17-jarige Mischa van Hoffe zijn keeperstalent. De vervanger van de geblesseerde Tim van Loon en geschorste Rick van Kooten ontpopte zich gaandeweg de wedstrijd tot beste man aan Baarnse zijde. Zo tikte hij na een uur spelen een afstandsschot knap uit de bovenhoek.

Het spel van TOV bleef slordig in de tweede helft, te veel passes kwamen niet aan bij een medespeler. Er werden ook vrijwel geen kansen meer gecreëerd. Alleen Erik Kool schoot een keer hard en laag op doel, maar vond de keeper op zijn weg. Toen stond het al 0-2. Het doelpunt was een kopie van de openingstreffer. Een voorzet van rechts werd direct afgerond. De gifbeker moest leeg voor de thuisclub want balverlies in de laatste linie werd door de invaller van IJFC direct afgestraft: 0-3. In de slotfase redde een invaller aan TOV-zijde de eer voor zijn team. Dave de Hoog bleef na het doorkoppen van Ferdi Caglayan koel en liet de vele supporters op de valreep nog even juichen. Volgende week gaat TOV op jacht naar de eerste punten bij JSV Nieuwegein, een ploeg die ook nog puntloos is.
 

Bron: Baarnsche Courant

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn