Nieuws
TOV weer terug op aarde © Sjaak Hoogendoorn - Middenvelder Levi Haringsma duelleert om de bal.
  • 08-03-2019
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

TOV weer terug op aarde

Na een mooie serie in het nieuwe jaar kon TOV zaterdag 23 februari geen vuist maken tegen Delta Sports '95. De nummer twee van de ranglijst won verdiend, zij het nipt (0-1). Voor de Baarnaars breken nu cruciale weken aan in de strijd tegen degradatie.

In de eerste vier wedstrijden na de winterstop in de tweede klasse B vergaarde TOV meer punten dan in de twaalf competitiewedstrijden daarvoor. Maar na drie overwinningen en een gelijkspel volgde niet alleen een nederlaag; de ploeg van Henk van Zoeren speelde in de eerste helft ook ondermaats. De gasten uit Houten waren in alles bovenliggend, zeker ook qua duelkracht. Het was keeper Tim van Loon die de voetbalploeg uit Baarn in de wedstrijd hield. Alleen in de dertiende minuut moest hij capituleren. De verdedigers van TOV grepen niet in bij een vrije trap en na verschillende klutssituaties werd de bal van dichtbij over de lijn gewerkt.

Daarna kreeg Delta Sports nog drie opgelegde kansen om de score op te voeren, maar Van Loon pareerde die inzetten steeds dankzij geduld en knappe reflexen. TOV bracht bar weinig in aanvallend opzicht, toch was de ploeg na een klein half uur spelen dichtbij een doelpunt. De voorzet van Tim Suik werd door verdediger Bram Dorrestijn goed ingekopt, maar een Houtense speler redde op de doellijn. Ook Erik Kool kreeg een scoringskans, zijn puntertje vloog over het doel. En toen Sander Lambrechts werd weggetrokken binnen de zestien meter bij een doelpoging schreeuwde TOV tevergeefs om een strafschop. Maar verder was het Delta Sports dat het spel dicteerde en zichzelf met die ene treffer tekort deed in de eerste helft.

Na de rust verscheen een veel strijdvaardiger TOV binnen de lijnen. Nu werd de tegenstander wel fel op de huid gezeten. Het spelbeeld veranderde want Delta Sports kwam daardoor niet meer aan het verzorgde combinatiespel toe. Met Rutger van der Molen in het veld kreeg de aanval van de Baarnaars nieuwe energie. De invaller had ongeveer een kwartier voor het einde de gelijkmaker op zijn schoen maar raakte de bal te zacht. Daarvoor kwam alleen verdediger Bram Dorrestijn met een kopbal in de buurt van het doel. De gasten kregen welgeteld één halve kans in de tweede helft, die bal belandde op de buitenkant van de doelpaal. Verder overleefde de recent verjongde ploeg uit Houten het enthousiaste maar tandeloze slotoffensief van TOV.

Bron: Baarnsche Courant

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn