Nieuws
TOV vervolgt bliksemstart © Sjaak Hoogendoorn
  • 02-10-2017
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

TOV vervolgt bliksemstart

Na de eclatante 7-3 winst op JSV Nieuwegein vorige week volgde voor TOV een 5-0 zege in Soest op VVZ ’49 afgelopen zaterdag. Het gaat lekker in de tweede klasse B.

De Soesters degradeerden afgelopen seizoen uit de eerste klasse waarna een leegloop uit de selectie volgde. Het nieuwe team heeft het duidelijk moeilijk in de tweede klasse en oogt geenszins als een eenheid. TOV straalt dat laatste wel uit. De gepromoveerde Baarnaars beleven een bliksemstart in de tweede klasse. Bij de ouverture van de competitie werd JSV Nieuwegein vorige week weggezet, en zaterdag was VVZ het slachtoffer van de Baarnse dadendrang.

De eerste helft was het spel nog wat mat van TOV. De thuisploeg zakte in op eigen helft en liet het initiatief aan de gasten. Maar het tempo was te laag en de scherpte voor het doel ontbrak bij de Baarnaars. Toch kwamen er kansen. Zo was Jeroen Hoogendoorn tweemaal dichtbij de openingstreffer.

De brilstand bij de rust gaf VVZ hoop, maar het bleek ijdele hoop. Want in de tweede helft werd de Soester ploeg overvleugeld door TOV. De 0-1 viel al snel en kwam voort uit een mooie aanval. Erik Kool bediende de aanstormende rechtsback Sander Lambrechts die vol overtuiging raak schoot. Binnen de drie minuten die volgden stond het 0-3 en was de wedstrijd beslist. Het waren twee echte spitsengoals door de beide spitsen van TOV. Eerst scoorde Ferhat Ozturk binnen het strafschopgebied, daarna deed Maurice van der Wilt hetzelfde.

Trainer Danny Wiersma ging na een uur wisselen en gooide daarmee het een en ander om in zijn ploeg. Dat hij beschikt over een brede selectie bleek wel uit het feit dat ook het vernieuwde team moeiteloos op de been bleef en uitliep naar 0-5. Het was in een fase dat VVZ wat opportunistischer ging spelen en keeper Joffrey de Beer bij een vrije trap zijn enige redding van de wedstrijd moest verrichten. Tim Suik beleefde een fijne invalbeurt door twee doelpunten te scoren. Bij de 0-4 draaide hij vanaf de linkerflank naar binnen en schoot feilloos in de verre hoek. De 0-5 kwam voort uit oplettendheid toen de Soester keeper een harde vrije trap van Jeroen Hoogendoorn losliet.      

Met zes punten uit twee wedstrijden en een doelsaldo van 12-3 is TOV in ieder geval deze week koploper in de tweede klasse B. Zaterdag wacht een nieuwe uitdaging wanneer SV Geinoord op bezoek komt in Baarn.

Opstelling TOV: Joffrey de Beer, Sander Lambrechts, Rick Frantzen (61’ Pascal van Drie), Bram Dorrestijn, Dave Dragt, Niels van Duin, Rutger van der Molen, Tim Suik, Jeroen Hoogendoorn, Erik Kool (60’ Tim van Dinther), Maurice van der Wilt, Ferhat Ozturk (61’ Tim Suik). 

Bron: Baarnsche Courant

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Jan Eemwood Intersport van Dam COOP Baarn