Nieuws
TOV verstevigt koppositie © Sjaak Hoogendoorn
  • 21-02-2017
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

TOV verstevigt koppositie

Het kostte bloed, zweet en tranen, maar TOV 1 heeft zaterdag 18 februari met 2-1 gewonnen van Rood Wit ’58 uit Putten.

De goed voetballende gasten kwamen op voorsprong door een schot in de korte hoek waardoor keeper Joffrey de Beer werd verrast. Erik Kool maakte met een fraai afstandsschot nog voor de rust de gelijkmaker. Daarna miste TOV nog enkele grote kansen en mocht Pascal van Drie na een ongelukkige overtreding op een doorgebroken speler niet klagen dat de scheidsrechter het bij een vrije schop hield.

In de tweede helft leek het aanvallend spelende TOV door te drukken. Na ongeveer een uur was Johannes Veltmeijer alert na een scrimmage voor het doel en schoof de 2-1 binnen. De laatste tien minuten was het nog billenknijpen voor alles dat oranje-zwart was. TOV liet zich ver terug zakken, gaf daarbij teveel ruimte weg en zag Rood Wit steeds dichterbij het doel komen.  Na een schot op de lat leek in de slotminuut de gelijkmaker toch in de maak na hands van Pascal van Drie. Maar keeper Joffrey de Beer stopte de strafschop en redde daarmee hele belangrijke punten voor zijn team.

Omdat de concurrentie verloor staat TOV nu 7 punten los van nummer 2 Batavia ‘90. Wanneer Buitenboys en Stroe hun inhaalwedstrijden op 4 maart winnen, kunnen zij op respectievelijk 5 en 6 punten van koploper TOV komen.    

De eerstvolgende competitiewedstrijd van TOV is de kraker op 11 maart bij Batavia in Lelystad. Op donderdag 23 februari speelt de ploeg van Danny Wiersma om 20.15 uur een oefenwedstrijd bij BVV ’31 in Blaricum. Op 4 maart wordt om 14.30 uur geoefend bij VVOP in Voorthuizen.   

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn