Nieuws
TOV verliest dure punten tegen Loosdrecht © Sjaak Hoogendoorn - Dave de Hoog juicht na de gelijkmaker, Ferdi Caglayan is ook blij.
  • 09-03-2019
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

TOV verliest dure punten tegen Loosdrecht

Voor TOV zijn de weken van de waarheid aangebroken in de tweede klasse B. De eerste wedstrijd in een serie tegen concurrenten ging op 9 maart 2019 verloren, op de dag van het 85-jarig bestaan. Loosdrecht was op Ter Eem net iets sterker. Het winnende doelpunt viel diep in blessuretijd.

De passie en gedrevenheid die TOV op het veld etaleerde in de wedstrijden vlak na de winterstop zijn de laatste twee wedstrijden verdwenen. Zaterdag straalde het team weinig energie en zelfvertrouwen uit, waardoor het voetbal niet uit de verf kwam. Deze nieuwe vormdip zal snel overwonnen moeten worden om nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. Door de 2-3 nederlaag loopt Loosdrecht vier punten weg van TOV. Volgende week krijgen de Baarnse voetballers een nieuwe kans om goede zaken te doen, bij Benschop.

Zaterdag miste trainer Henk van Zoeren twee belangrijke spelers. Aanvaller Tim Suik en spelverdeler Erik Kool waren een wedstrijd geschorst. Maar de start kon niet beter. Binnen de minuut stond TOV op voorsprong door een prachtige boogbal van Maurice van der Wilt, nadat Achraf Chidar de bal had veroverd. Daarna nam Loosdrecht het heft in handen en kwam TOV nauwelijks aan voetballen toe. Alleen Levi Haringsma ondernam met een goed afstandsschot een serieuze doelpoging.

Een paar maal kropen de Baarnaars door het oog van de naald maar op een ongelukkig moment, vlak voor rust, viel toch de gelijkmaker. Een aanvaller van Loosdrecht stiftte vlak voor het doel de bal in de hoek. Een paar minuten onderweg in de tweede helft kreeg de thuisploeg een nieuwe domper. Een vrije trap kon vrij worden ingekopt en zo stond de wedstrijd op zijn kop in korte tijd. TOV ging op jacht naar de gelijkmaker en kwam wat beter in de wedstrijd. Maar Loosdrecht was met een schot op de paal dichterbij de 1-3. Toch kon TOV juichen in de 86ste minuut toen Dave de Hoog overtuigend de 2-2 binnen ramde. De Baarnaars hadden toen al een verdediger doorgeschoven en bleven in de slotfase zo spelen om de zege te forceren. Maar in de derde en laatste minuut van de blessuretijd viel de beslissing aan de andere zijde. Geholpen door de wind schoot een Loosdrechter na een hoekschop knap raak in de verre hoek.

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn