Nieuws
TOV ten onder tegen vechtvoetbal © Sjaak Hoogendoorn - Rutger van der Molen stevent op de 1-1 af, maar vindt de keeper op zijn weg.
  • 23-03-2019
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

TOV ten onder tegen vechtvoetbal

Tegen directe concurrent SV Lopik leed TOV zaterdag 23 maart in de tweede klasse B een gevoelige 2-0 nederlaag, door een heel vroeg en een heel laat tegendoelpunt. De Baarnaars kwamen flets uit de startblokken terwijl Lopik direct gepassioneerd de aanval zocht. Na een waarschuwing met een kopbal over het doel was het in de derde minuut al raak. De linkervleugelspeler van Lopik kon vrij opstomen, kappen en van zeker twintig meter de bal in de verre bovenhoek plaatsen. Een zeldzaam mooi doelpunt. Binnen tien minuten kon TOV op gelijke hoogte komen, maar Maurice van der Wilt stuitte van dichtbij op de keeper. Aan de andere kant moest Tim van Loon reddend optreden na een hard schot in de korte hoek.

Het duurde ongeveer een half uur voordat TOV zich in de wedstrijd vocht. De Baarnaars hadden het op het hobbelige grasveld lastig met het korte dekken door de gretige thuisploeg. Op slag van rust was TOV nog tweemaal in de buurt van de 1-1. Eerst werd een afstandsschot van Tim Suik door de sluitpost tot hoekschop verwerkt, daarna daalde de draaibal van Van der Wilt net te laat.

Er moest iets extra's gebracht worden om het vechtvoetbal van Lopik het hoofd te bieden, besefte TOV. De tweede helft zagen de toeschouwers dan ook meer strijdlust bij de Baarnaars. Het voetbal speelde zich vrijwel constant op de helft van de thuisploeg af. Maar dat overwicht leidde niet tot grote scoringskansen. Alleen Rutger van der Molen had kort na de rust een uitgelezen mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Maar ook nu stond de keeper in de weg. In de slotfase probeerde trainer Henk van Zoeren nog iets te forceren door extra aanvallers in te brengen. Maar het laatste woord was aan Lopik. In de 90ste minuut was een invaller er als de kippen bij nadat Tim van Loon een vrije trap keerde.

Op zaterdag 6 april staat er weer een cruciale wedstrijd voor TOV op het programma in de strijd tegen degradatie. Waterwijk, de nummer drie van de ranglijst, komt dan op bezoek in Baarn. De wedstrijd op het hoofdveld van TOV begint om 15.00 uur.
 

Bron: Baarnsche Courant

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn