Nieuws
TOV stelt handhaving weer uit © Sjaak Hoogendoorn
  • 18-04-2018
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

TOV stelt handhaving weer uit

Alleen een mirakel kan TOV nog uit de tweede klasse houden, maar de Baarnaars stellen de definitieve handhaving wekelijks uit. Op een gelijkspel tegen VVZ '49 volgde zaterdag 14 april een wat onfortuinlijk verlies in en tegen De Bilt.

De omstandigheden om te voetballen waren verre van ideaal. Op de oude, korte kunstgrasmat stuiterden de ballen alle kanten op. De kleinere, meer balvaardige voetballers van De Bilt bleken meer in hun element op zo'n ondergrond. Vooral op het middenveld overheerste de thuisploeg, met een nummer 10 waar TOV geen vat op kreeg. De openingsgoal viel al na dertien minuten en zag er vanuit Baarns perspectief knullig uit. Keeper Joffrey de Beer redde fraai op een kopbal uit een hoekschop. Toch belandde de bal daarna via verdediger Dave Dragt in het doel. Twee minuten later waren de teams weer in evenwicht. Tim Suik schoot raak in de korte hoek na goede voorbereiding door Maurice van der Wilt. De aanleiding tot de 2-1 na ruim een half uur spelen noemde TOV-trainer Danny Wiersma 'flauw'. De scheidsrechter zag in een duidelijk onopzettelijke handsbal van Niels van Duin reden om naar de elfmeterstip te wijzen. Anderzijds wuifde de leidsman twee handsgevallen in het strafschopgebied van De Bilt weg. Het zat TOV dus niet mee, maar de ploeg liet voetballend ook te weinig zien om aanspraak op een overwinning te maken.

Na de rust verbeterde het spel wel een beetje. De gelijkmaker was weer de bekroning van een mooie aanval. Nu waren de rollen omgedraaid. Tim Suik kopte terug en Maurice van der Wilt joeg de bal snoeihard in het doel. Een kostbaar puntje lag in het verschiet. Maar de concentratie was even weg na het doelpunt. Een minuut later stond De Bilt alweer op voorsprong na een vrije doortocht op de rechterflank. De ongelukkige Van der Wilt kreeg de bal tegen zijn hoofd en scoorde nu onhoudbaar in eigen doel. Wiersma baalde stevig: "We werken zo hard voor die gelijkmaker en dan geven we het zo gemakkelijk weer weg." Diep in de blessuretijd maakte De Bilt er ook nog 4-2 van. Daarmee werden de toeschouwers rijk met doelpunten beloond want beide ploegen creëerden verder nauwelijks kansen. Met tien punten voorsprong op de nacompetitieplek (VVZ '49) en vier wedstrijden voor de boeg moet het wel erg raar lopen wil TOV volgend seizoen niet wederom in de tweede klasse spelen. Maar een goed resultaat tegen de Hilversumse titelkandidaat Victoria aanstaande zaterdag op Ter Eem zou na de teleurstellende vertoningen van de laatste twee weken wel zeer welkom zijn voor de club.

Opstelling TOV: Joffrey de Beer, Tim van Dinther (70' Joey Zieltjens), Niels van Duin, Pascal van Drie (70' Bram Dorrestijn), Dave Dragt, Guy Metting van Rijn, Rutger van der Molen, Erik Kool, Sander Lambrechts, Tim Suik (70' Ferhat Ozturk), Maurice van der Wilt.

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn