Nieuws
TOV sluit seizoen waardig af © Sjaak Hoogendoorn
  • 30-05-2018
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

TOV sluit seizoen waardig af

Met een klinkende 0-5 in Amersfoort tegen CJVV heeft TOV op 26 mei 2018 een sterk seizoen in de tweede klasse B afgesloten. Het was ook de wedstrijd van het afscheid van een aantal spelers. En Maurice van der Wilt kroonde zich tot topscorer in de tweede klasse B.

Vorige week speelde Pascal van Drie zijn afscheidswedstrijd, zaterdag was het de beurt aan twee andere voetballers die vanaf hun jeugd bij TOV spelen. Centrale verdediger Rick Frantzen kreeg een publiekswissel en de naar een club in Heemstede vertrekkende Dave Dragt moest noodgedwongen de wedstrijd uitspelen. Ook Ferhat Ozturk (naar AH '78) en Niels van Duin speelden in ieder geval voorlopig hun laatste wedstrijd in TOV 1. Voor de Baarnaars stonden een zo hoog mogelijke klassering op de ranglijst en een waardige afsluiting van het seizoen op het spel. Dat lukte allebei. Na de klinkende 5-0 zege eindigt de ploeg van trainer Danny Wiersma op een keurige zevende plaats. Ook de trainer verlaat TOV. Na drie seizoenen gaat hij zijn geluk beproeven bij derdeklasser Olympia '23 in Hilversum. In zijn eerste seizoen degradeerde TOV naar de derde klasse om vervolgens overtuigend kampioen te worden. En dit seizoen doen de Baarnaars prima mee in een zware competitie. Hij wordt opgevolgd door Spakenburger Henk van Zoeren, dit seizoen trainer van tweedeklasser VVOP.

Maurice van der Wilt toonde zich een welkome versterking. De spits werd met twintig doelpunten zelfs topscorer van de tweede klasse B. Ook zaterdag scoorde hij, en zorgde voor drie assists. Bij zijn doelpunt kwam de voorzet van Tim Suik. Erik Kool was eenmaal succesvol en Suik rondde een pass van Sander Lambrechts af. Binnen tien minuten stond het 0-2 en de wedstrijd was na een half uur spelen beslist toen de 0-3 viel. Rick van Kooten stond door een schorsing van Joffrey de Beer onder de lat. Hij deed het uitstekend en hield met enkele fraaie reddingen zijn doel schoon.

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn