Nieuws
TOV pakt punt bij koploper © Sjaak Hoogendoorn - Aanvoerder Erik Kool was tegen Delta Sports dichtbij de openingstreffer.
  • 07-11-2018
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

TOV pakt punt bij koploper

Weg naar boven lijkt gevonden

De start van de competitie in de tweede klasse B was slecht voor TOV, maar inmiddels is de onderste plek op de ranglijst verlaten. Zaterdag 3 november 2018 werd koploper Delta Sports '95 in eigen huis bedwongen (1-1).

Vorige week was daar die bevrijdende eerste overwinning. Na een sterke tweede helft werd Benschop met 4-2 verslagen. Dat heeft de ploeg van Henk van Zoeren blijkbaar vertrouwen gegeven, want er stond een zelfverzekerd en brutaal TOV binnen de lijnen in Houten om het op te nemen tegen Delta Sports, vorig jaar nog eersteklasser. De trainer van de Baarnaars had zijn winnende team van vorige week laten staan. Die spelers trokken de lijn door want het was TOV dat het beste van het spel had in de eerste helft, en ook verdiend op voorsprong kwam. Maurice van der Wilt zette aan voor een actie en werd binnen het strafschopgebied gevloerd. Hij schoot de strafschop zelf onberispelijk binnen. Daarvoor had TOV al een grote kans gekregen om de score te openen. Erik Kool schoot rakelings voorlangs na een steekpass van Rutger van der Molen. De thuisploeg kon geen vuist maken en kreeg alleen een kans na een mislukte uittrap van keeper Mischa van Hoffe. Maar de jonge sluitpost herstelde zijn foutje zelf op indrukwekkende wijze. Verder gaf de hechte verdediging onder leiding van libero Ferdi Caglayan geen krimp.

Al vroeg in de tweede helft hadden de Baarnaars de voorsprong kunnen verdubbelen. Maar de schuiver van Maurice van der Wilt ging net naast het doel. Daarna trok Delta Sports de wedstrijd meer en meer naar zich toe en kende TOV een wankele fase. Dat de gelijkmaker viel uit een door TOV betwiste vrije trap was wel wat zuur voor de Baarnaars. De bal aan de zijkant van het strafschopgebied werd eenvoudig binnengekopt door de ongedekte Houtense speler. Toch liep de koploper daarna niet over de hekkensluiter heen. TOV was niet van plan met lege handen te vertrekken en deed dat ook niet. De winst lag zelfs nog op de schoen van invaller Romek Tielman, maar zijn ziedende wreeftrap miste het doel op een haar na. Ook Delta Sports was met een schot op de paal dicht bij de overwinning. Gezien het wedstrijdbeeld was de 1-1 een terechte uitslag. Door dat resultaat kruipt TOV af van de onderste plek op de ranglijst. Delta Sports blijft koploper, op doelsaldo.
 

Bron: Baarnsche Courant

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn