Nieuws
TOV pakt kostbare winst © Sjaak Hoogendoorn
  • 16-10-2017
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

TOV pakt kostbare winst

Op bezoek bij koploper Odysseus ’91 heeft TOV maximaal gepresteerd. Tegen een goed voetballende tegenstander op een erbarmelijk kunstgrasveld wonnen de Baarnaars dankzij twee goals binnen enkele minuten aan het begin van de eerste helft (0-2).

Het korte en harde kunstgrasveld bij de studentenvereniging in Utrecht is een belemmering voor de bezoekende clubs. De bal stuitert alle kanten op en rolt harder dan gewoonlijk, een soort zaalvoetbal op een groot veld.  

TOV maakte zich op voor een lastige middag bij de nummer 1 in de tweede klasse B. Maar de Baarnaars waren uiterst efficiënt in de eerste helft. Vanaf de tiende minuut was binnen een tijdsbestek van vier minuten de eindstand bepaald. Uitblinker Maurice van der Wilt stond aan de basis van het eerste doelpunt. Hij speelde zichzelf knap vrij, omringd door tegenstanders, en bediende Erik Kool op maat met een steekpass. Kool omspeelde handig de keeper en rondde af. Drie minuten later deed Ferhat Ozturk hetzelfde. Hij kreeg de bal in bezit nadat TOV succesvol de opbouw van Odysseus onder druk zette.

De thuisploeg moest duidelijk bekomen van de domper en creëerde geen uitgespeelde kansen ondanks een veldoverwicht. Wel werd met een schot van afstand een keer de lat geraakt. Ook in de tweede helft kwamen de Utrechters niet door de hechte Baarnse linies. De vrije trappen waren allemaal een prooi voor keeper Joffrey de Beer. Een scrimmage voor het doel leidde wel bijna tot de aansluitingstreffer, maar Rico van der Veen redde op de doellijn.      

TOV kreeg in de tegenaanvallen de beste kansen. Maar Erik Kool, Ferhat Ozturk en Tim Suik wisten het net niet te vinden. nadat een Utrechter na een wilde tackle op Kool rood kreeg tien minuten voor tijd, was het verzet gebroken en kon de winnaar uit Baarn de lastige wedstrijd rustig uitspelen. TOV staat nu tweede op de ranglijst met een punt achterstand op koploper Victoria. Zaterdag 21 oktober komt naaste concurrent FC Almere naar Ter Eem. Deze ploeg heeft net als TOV 9 punten, maar een minder goed doelsaldo.

Opstelling TOV: Joffrey de Beer, Rico van der Veen, Bram Dorrestijn (80’ Guy Metting van Rijn), Rick Frantzen, Tim van Dinther, Rutger van der Molen, Niels van Duin, Pascal van Drie (63’ Sander Lambrechts), Erik Kool, Maurice van der Wilt, Ferhat Ozturk (68’ Tim Suik).

Bron: Baarnsche Courant

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn