Nieuws
TOV pakt eerste periodetitel © Sjaak Hoogendoorn
  • 01-11-2016
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

TOV pakt eerste periodetitel

Zaterdag 29 oktober behaalde TOV de eerste prijs van het seizoen. Na het 1-1 gelijke spel thuis in een open wedstrijd met veel kansen tegen subtopper Buitenboys was de eerste periodetitel in de derde klasse binnen, temeer omdat concurrent Terschuurse Boys had verloren.

 

Onder prachtige weersomstandigheden begonnen TOV en Buitenboys energiek aan de wedstrijd in Baarn. De gasten uit Almere deelden al snel de eerste tik uit. Fraai combinatiespel werd na een kwartier spelen doeltreffend afgerond door de linksbuiten. Vijf minuten later dreigde de wedstrijd voor TOV dramatisch te verlopen nadat een duwfout van Joey Zieltjens met een strafschop werd bestraft. Maar het leek dat de Almeerder met zijn vreemde lichaamsbewegingen vooral zichzelf en niet de keeper op het verkeerde been zette, hij schoot naast vanaf elf meter.

De Baarnaars veerden op en bestookten regelmatig het doel van Buitenboys. Maar de gasten trokken zich niet terug, waardoor het een open en aantrekkelijke wedstrijd werd. Na een klein half uur viel de gelijkmaker toen de in de spits geposteerde Rutger van der Molen (Ferhat Ozturk was geschorst) raak kopte uit een hoekschop. Het gevaar aan Baarnse zijde verliep de eerste helft vooral over de rechterzijde waar Tim Suik veelvuldig langs zijn tegenstander snelde maar ongelukkig was met zijn eindpass. Eenmaal dwong hij de keeper tot een knappe redding toen hij uithaalde met zijn linkerbeen.

Bijna was het weer Buitenboys dat aan het begin van de tweede helft toesloeg. Een lange bal viel achter de Baarnse verdediging, maar keeper Joffrey de Beer won het duel met de aanvaller die alleen op hem afkwam. Dat deed zijn collega aan de overzijde ook toe Jeroen Hoogendoorn de beste kans van de wedstrijd kreeg na een uur spelen. Een mooie onderschepping door de middenvelder zelf was daaraan voorafgegaan.

Ondertussen werd het spelbeeld steeds rommeliger met veel slordigheden en foute passes aan beide kanten. De Beer stopte nog een snoeiharde vrije trap in deze fase en Erik Kool schoot in kansrijke positie over aan de andere zijde. In de slotfase kreeg TOV nog enkele goede mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. De onvermoeibare Sander Lambrechts kopte vanuit een hoekschop van dichtbij op de keeper en schoot van veraf op de buitenkant van de paal. En invaller Johannes Veltmeijer stichtte in korte tijd tweemaal gevaar voor het doel. Het winnende doelpunt viel niet. Zo volgde na de eerste zes wedstrijden winst op rij nu voor de tweede achtereenvolgende maal een gelijkspel voor TOV. Daarmee was de eerste periodetitel wel een feit. Concurrent Terschuurse Boys verloor en heeft nu vier punten minder dan de koploper uit Baarn.

 

Opstelling TOV:

doel: Joffrey de Beer

achter: Joey Zieltjens, Guy Metting van Rijn, Bram Dorrestijn, Tim van Dinther

Midden: Pascal van Drie, Jeroen Hoogendoorn, Erik Kool (82' Johannes Veltmeijer)

Voor: Tim Suik (71' Ahmed Eriyani), Rutger van der Molen (68' Rico van der Veen), Sander Lambrechts.

Bron: Baarnsche Courant

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Jan Eemwood Intersport van Dam COOP Baarn