Nieuws
TOV op weg naar 2e klasse © Sjaak Hoogendoorn
  • 11-04-2017
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

TOV op weg naar 2e klasse

Na een jaar afwezigheid in de tweede klasse maakt TOV 1 zich op voor een terugkeer op dit niveau. De Baarnse voetballers zijn duidelijk te sterk voor de derde klasse B in de afdeling Oost. Zaterdag 8 april werd FC Horst na de rust overvleugeld.

Vele jaren hikte TOV tegen de tweede klasse aan, maar steeds ging het in de slotfase van de competitie, en in de nacompetitie, mis. Tot er twee jaar geleden onder leiding van trainer Jurgen Kok wel promotie werd afgedwongen via een herkansing in de nacompetitie. Het avontuur op een hoger niveau duurde slechts een jaar. Op het nippertje handhaafde trainer Danny Wiersma zich met zijn ploeg niet en in de nacompetitie ging het direct fout.
Maar dezelfde trainer zag zijn ploeg goeddeels in tact blijven en begon met veel ambitie aan het seizoen in de derde klasse B van de afdeling Oost. Nu is er geen twijfel over mogelijk wie de beste is in deze klasse. Eigenlijk is er geen directe concurrent geweest voor TOV. Als er al kans was om het gat te dichten, verspeelden de concurrenten zelf punten. Zo ook afgelopen zaterdag. Nummer twee Batavia '90 verloor van BAS en zag de achterstand op TOV daardoor oplopen tot 12 punten. BAS is nu de naaste belager van de Baarnaars, op elf punten met nog vijf wedstrijden voor de boeg. Bij puntverlies van de ploeg uit Biddinghuizen en winst voor TOV aanstaande zaterdag zijn de Baarnaars al kampioen. En anders wordt het feest uitgesteld naar 22 april, wanneer Terschuurse Boys op bezoek komt op Ter Eem.
 
Steeds meer gaten
De eerste helft verliep nog moeizaam zaterdag. FC Horst bood stug tegenstand en TOV miste grote kansen. Maar na twintig minuten schoot Tim Suik wel overtuigend met scherp, na een combinatie met medespits Ferhat Ozturk. Het tweede deel van de eerste helft was voor de gasten. Keeper Joffrey de Beer verrichte nog een fraaie redding maar vlak voor het rustsignaal kwam FC Horst toch op gelijke hoogte, na aarzelend ingrijpen door de Baarnse verdedigers.
In de tweede helft vielen er steeds meer gaten tussen de linies van FC Horst. Het was snel raak. De keeper kon het schot van Jeroen Hoogendoorn niet goed verwerken en spits Ferhat Ozturk reageerde alert en doeltreffend. Daarna duurde het even voordat TOV echt doorstoomde. Suik en Ozturk misten het doel alleen voor de keeper. Na een klein uur spelen kregen de gasten ook ineens een goede kans, maar schoten hoog over.
 
Sterke invalbeurt
Met Guy Metting van Rijn binnen de lijnen gebeurde er ineens van alles. Binnen vier minuten had hij een knappe assist (doelpunt Erik Kool) en een gele kaart op zijn naam. In de slotminuut bekroonde de energieke middenvelder zijn sterke invalbeurt door van dichtbij de 5-1 binnen te glijden, uit een voorzet van de in de tweede helft uitblinkende Kool. Die laatste was ook verantwoordelijk voor de 4-1, op aangeven van Ozturk na weer een vloeiende aanval. Er viel veel te genieten voor de toeschouwers deze zonnige namiddag. Zij zagen ook dat de mooiste individuele actie van de wedstrijd geen treffer opleverde. Van iets over de middenlijn knalde Kool de bal over de keeper recht op de lat. Na afloop durfde alles wat TOV was alvast een voorschotje te nemen op het kampioensfeest, in de wetenschap dat de marge nu zo groot is dat alleen een groot mirakel de titel in de weg kan staan.
 
Opstelling TOV:
Doel: Joffrey de Beer
Achter: Tim van Dinther, Bram Dorrestijn, Rick Frantzen, Dave Dragt
Midden: Rutger van der Molen, Sander Lambrechts, Erik Kool, Jeroen Hoogendoorn (62' Guy Metting van Rijn)
Voor: Tim Suik (90' Rico van der Veen), Ferhat Ozturk (86' Johannes Veltmeijer).

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Jan Eemwood Intersport van Dam COOP Baarn