Nieuws
TOV ontspannen naar zege in derby © Sjaak Hoogendoorn
  • 11-09-2019
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

TOV ontspannen naar zege in derby

De jonge en dartele ploeg van TOV ondervond zaterdag weinig weerstand van plaatsgenoot Eemboys. De eenzijdige bekerwedstrijd eindigde in 5-0.

De supporters van TOV, die de eerste officiële wedstrijd van het seizoen op eigen veld kwamen aanschouwen, waren aangenaam verrast. De afgelopen twee seizoenen zwaaide zo ongeveer een elftal aan routiniers af en een nieuwe lichting vanuit de jeugd heeft zich nu echt aangediend. Met fris en verzorgd combinatievoetbal vermaakte dit team van trainer Henk van Zoeren vooral in de eerste helft niet alleen het thuispubliek maar ook de neutrale toeschouwer.

Niek van Diermen kwam dit seizoen over van IJsselmeervogels 2. De rechtsback gaf de voorzet waaruit linksbuiten Achraf Chidar de vroege 1-0 scoorde. Daarna had Eemboys kans op een treffer, maar Djoey van Hoffe stuitte op keeper Tim van Loon. Tim Suik zorgde met een vlammende vrije trap van pakweg 25 meter voor de 2-0. Maurice van der Wilt was de andere routinier die zaterdag meedeed. De aanvoerder bevestigde weer zijn reputatie als strafschopspecialist.

En vlak voor de rust was het helemaal gedaan met de spanning. Van der Wilt zag zijn schot door keeper Samir Laila worden gestopt, maar Simon van den Abeelen was er als de kippen bij om de rebound te benutten. Met een ruststand van 4-0 werd het een kwestie van de schade beperken voor de naar adem happende vierdeklasser Eemboys. Derdeklasser TOV bleef naar hartelust combineren maar er sloop wat nonchalance in het frivole spel. Het hoefde niet meer zo nodig, de strijd was allang gestreden. Een van de invallers bracht met zijn treffer na driekwart wedstrijd de eindstand op het scorebord. Een schot van Matthieu van den Abeelen werd nog gekeerd door keeper Laila, maar Aran van Boxtel was alert om de 5-0 binnen te werken. In de slotfase miste Eemboys de tweede goede kans om tenminste de eer te redden, sluitpost Van Loon keerde met zijn been de inzet van Matthijs Schmidt. Vorige week won TOV met 8-0 bij Austerlitz. Na de twee ruime zeges is TOV zo goed als zeker van een volgende bekerfase.

Bron: Baarnsche Courant

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn