Nieuws
TOV onfortuinlijk tegen beter Roda ‘46 © Sjaak Hoogendoorn
  • 18-05-2018
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

TOV onfortuinlijk tegen beter Roda ‘46

Subtopper in de tweede klasse B, Roda '46, voetbalde zaterdag 12 mei in Leusden beter dan TOV, maar de wedstrijd verdiende geen winnaar. Die kwam er wel (3-2) omdat de Baarnaars teveel kansen misten en een tegendoelpunt met een luchtje moesten incasseren.

De Leusdenaren hebben al een periodetitel te pakken en maken zich langzaam op voor de nacompetitie met als inzet promotie naar de eerste klasse. Maar ook de eindpositie op de ranglijst schijnt van invloed te zijn op de loting voor die play offs. Ook TOV wil zo hoog mogelijk eindigen nu handhaving een feit is. Na vijf minuten kregen de Baarnaars een domper te verwerken toen keeper Joffrey de Beer bij het uitkappen van een tegenstander zich verslikte. De 2-0 viel na ruim twintig minuten nadat nonchalance op het middenveld werd afgestraft.

TOV had weinig in te brengen tegen de technisch betere tegenstander. Maar na wat vinnige overtredingen over en weer sloeg de vlam in de pan en ontspon zich toch een wedstrijd. Vlak voor rust scoorde Maurice van der Wilt de aansluitingstreffer nadat hij een terugspeelbal op de keeper onderschepte. En ook nog in de eerste helft kreeg een speler van Roda '46 tweemaal de gele kaart vanwege commentaar op de leiding.

Met een man meer startte TOV energiek aan de tweede helft. Nu lag het initiatief bij de gasten terwijl Roda op de counter loerde. Die was al snel doeltreffend, met de hulp van de scheidsrechter. Hij negeerde het vlagsignaal voor buitenspel. De Baarnaars moesten zichzelf weer herpakken, en dat lukte. De 3-2 viel uit een vrije trap binnen het strafschopgebied. Jeroen Hogendoorn legde breed en topscorer Van der Wilt poeierde de bal via de onderkant van de lat raak.

In het restant van de aantrekkelijke wedstrijd kregen de Baarnse voetballers genoeg mogelijkheden om de verdiende gelijkmaker te scoren. Pascal van Drie was erg dichtbij met zijn spectaculaire duikkopbal op de lat. In de rebound lukte het ook Sander Lambrechts niet het leer over de lijn te krijgen. Niels van Duin zag zijn stiftbal over 25 meter net over getikt worden door de keeper. Wat restte voor TOV na een goede voetbalvertoning was een onbevredigende middag in Leusden.

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn