Nieuws
TOV mist aansluiting bij de top © Sjaak Hoogendoorn
  • 16-12-2019
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

TOV mist aansluiting bij de top

Het de laatste weken goed draaiende TOV heeft zich vooralsnog niet kunnen mengen in de titelstrijd in de derde klasse C. Koploper FC Hilversum was zaterdag 14 december niet beter dan de Baarnaars maar won wel, met 3-2 op een barre grasmat.

De omstandigheden op het Hilversumse natuurgrasveld waren slecht en werden naarmate de wedstrijd vorderde steeds slechter. In de tweede helft ploeterden beide voetbalploegen in aanhoudende regen op een blubbervlakte. Combinatievoetbal was toen niet meer mogelijk.

De tweede helft was TOV ook niet goedgezind, terwijl het allemaal zo goed begon. Binnen tien minuten kwamen de Baarnaars op voorsprong. Thomas van den Abeelen werd onderuitgedoken door keeper Joffry de Beer (ex-TOV). Maurice van der Wilt was onberispelijk vanaf elf meter. Het was een wedstrijdfase waarin TOV had door kunnen pakken, de kansen waren ervoor. Van der Wilt speelde de bal iets te ver voor zich uit alleen voor de keeper en er volgden nog twee goede scoringskansen. FC Hilversum liet zich ook niet helemaal onbetuigd. Deze ploeg kreeg twee kopkansen. De ene werd gepareerd door keeper Tim van Loon, de ander vloog over het doel. De gelijkmaker viel nog wel voor de rust. Een sliding van Bram Dorrestijn binnen de zestien meter werd door de scheidsrechter bestraft met een penalty. De buitenkans werd benut.

Het eerste kwartier na de rust was de thuisploeg duidelijk bovenliggend, en kwam ook op voorsprong. Een afgeslagen bal na een hoekschop kon rustig worden binnengemikt. TOV begon daarna aan te dringen voor de gelijkmaker, maar door het slechte veld werd het spel steeds opportunistischer. En het was Hilversum dat toesloeg in een counter. De kans werd weer feilloos afgerond, ditmaal in de korte hoek.

Trainer Henk van Zoeren van TOV besloot meer risico te nemen, door verdediger Bram Dorrestijn naar voren te schuiven en extra spits Yoeri Bos binnen de lijnen te brengen. Het soort van slotoffensief leverde geen grote kansen meer op, maar wel een nieuwe strafschop, na een handsbal dit keer. De derde penalty van de wedstrijd. Specialist Van der Wilt deed wederom netjes zijn werk. Dichterbij kwamen de Baarnaars niet zodat ze als subtopper de winterstop in gaan.

Bron: Baarnsche Courant

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn