Nieuws
TOV legt Laren over de knie © Sjaak Hoogendoorn - Maurice van der Wilt maakte het verschil voor TOV tegen Laren99
  • 09-12-2019
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

TOV legt Laren over de knie

SV Laren '99 kreeg als topploeg in de derde klasse C zaterdag 7 december 2019 een ongenadig pak slaag (5-0) van een in de eerste helft ontketend TOV. Maurice van der Wilt scoorde vier van de vijf doelpunten.

Wie een half uur na aanvang van de wedstrijd eens kwam kijken hoe het er voor stond tussen TOV en Laren, moest even tweemaal met zijn ogen knipperen. Het scorebord gaf op dat moment 4-0 aan. Zou de aanwezigheid van burgemeester Mark Röell bij de wedstrijdbespreking het Baarnse team extra hebben geïnspireerd? De thuisploeg startte in ieder geval furieus en Laren wist niet wat het overkwam. Binnen luttele minuten stond het 2-0. Eerst gleed Maurice van der Wilt een voorzet binnen, en ook het tweede doelpunt kwam op naam van de over het veld zwervende spits.

De routinier nam zijn veel jongere medespelers duidelijk bij de hand zaterdag. Niet alleen door zijn doelpunten maar ook als mentor in het veld. Laren werd bij de 2-0 even wakker en kreeg de enige halve kans in de eerste helft. Maar terwijl de burgemeester als vrijwilliger bardienst in de kantine draaide, voltooide Van der Wilt zijn zuivere hattrick, met een prachtige stiftbal. De assist was van Ilyas Ennahachi, die met Bram Dorrestijn weer het solide en jeugdige hart van de defensie vormde.

En de koek was nog lang niet op. Buitenspeler Aran van Boxtel won het sprintduel van zijn directe tegenstander en mikte via de binnenkant van de paal raak. Van der Wilt maakte de bizarre eerste helft compleet door ook nog de 5-0 te scoren. Hij omspeelde handig de laatste man van Laren en schoof de bal onder de keeper door.
Als TOV zo efficiënt was gebleven bij de kansen die nog volgden in de slotfase van de eerste helft had het halverwege ook zomaar 8-0 kunnen staan. Hoofdschuddend vroegen de bezoekende supporters zich in de pauze af wat er met hun team was gebeurd, na de 5-1 winst een week eerder op titelkandidaat Hees. De tweede helft was een formaliteit zonder spanning. TOV werd slordig bij de afwerking, Laren probeerde met de moed der wanhoop de schade te beperken. De Baarnaars melden zich na de eclatante zege in de subtop en gaan zaterdag op bezoek bij koploper Hilversum.

Bron: Baarnsche Courant

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn