Nieuws
TOV komt net tekort tegen VVOP © Sjaak Hoogendoorn (c)
  • 11-09-2018
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

TOV komt net tekort tegen VVOP

De eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen eindigde in een nederlaag voor TOV 1. In een gelijkopgaande strijd was VVOP op zaterdag 1 september gevaarlijker voor het doel en benutte daarbij drie kansen. De Baarnaars vonden eenmaal het net.

In de oefencampagne won TOV allevier de duels, maar zaterdag op het eigen hoofdveld ging het er echt om, hoewel de bekercompetitie door de clubs ook wordt gezien als veredelde oefenwedstrijden. Trainer Henk van Zoeren had basisplaatsen ingeruimd voor vijf nieuwelingen in de selectie: doelman Tim van Loon, de verdedigers Ferdi Caglayan en Matthieu van den Abeelen, middenvelder Levi Haringsma en aanvaller Achraf Chidar.
 

Van dat vijftal onderscheidde Tim van Loon zich het meest. Hij behoedde vrijwel de hele wedstrijd door zijn team voor meer tegendoelpunten. Maar TOV kreeg ook de nodige scoringskansen en vooral veel mogelijkheden die niet tot kansen werden omgezet. In de eindfase stokte het nogal eens.

Zo was het in ieder geval een aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek, met op en neer golvend spel  door twee ploegen die de aanval zochten. Voor Van Zoeren was het een bijzonder duel, vorig jaar was hij nog trainer bij VVOP.

Vooral in de eerste helft speelde TOV vaak goed combinatievoetbal. Dat leverde al in de zesde minuut een voorsprong op. Na het afjagen van VVOP, bediende Maurice van der Wilt op links Tim Suik. De aanvaller schoot heel beheerst laag in de verre hoek. Tien minuten mocht TOV zaterdag van een voorsprong genieten. Een rake kopbal van dichtbij na een voorzet vanaf de rechterflank betekende de gelijkmaker. Daarna etaleerden beide keepers hun kunsten. Van loon redde knap op een hard schot in de korte hoek en de keeper uit Voorthuizen tikte een diagonale knal van Rutger van der Molen uit de kruising. Sander Lambrechts stuitte van dichtbij op dezelfde doelman.

Een ongelukkig moment voor Matthieu van den Abeelen bracht VVOP vlak voor rust op voorsprong. Hij liep een harde voorzet zijn eigen doel in. De linksback zag na de thee ook nog eens de scheidsrechter naar de stip wijzen na een lichte overtreding. Maar Tim van Loon redde meesterlijk op de harde lage inzet in de hoek. Sander Lambrechts, na een prachtige solo, en invaller Hamse Khadar (kopbal van dichtbij) kregen de beste kansen op de gelijkmaker. Maar het slotakkoord was voor VVOP. Een afvallende bal werd in de uiterste hoek gemikt (1-3). Zaterdag 8 september wacht de volgende bekerwedstrijd, in Barneveld tegen eersteklasser SDVB.

Bron: Baarnsche Courant

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn