Nieuws
TOV knokt zich ook langs Veensche Boys © Sjaak Hoogendoorn - Ook tegen Veensche Boys speelde verdediger Tim van Dinther weer een solide partij
  • 11-02-2019
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

TOV knokt zich ook langs Veensche Boys

Na een moeizame eerste seizoenshelft heeft TOV in het nieuwe jaar alle drie de competitiewedstrijden gewonnen. Tegen de nummer twee in de tweede klasse B, Veensche Boys, werd het zaterdag 9 februari verdiend 3-1. En wederom toonden de Baarnaars grote veerkracht.

Net zoals vorige week in Utrecht tegen Odysseus '91 kwam TOV zaterdag op een 1-0 achterstand. En ook dit keer voetbalde de ploeg van trainer Henk van Zoeren zich na die tegenslag vastberaden naar een 3-1 zege. Het openingsdoelpunt na tien minuten kwam voort uit slordig balverlies. De Baarnaars hadden in deze fase nog geen antwoord op het snelle positiespel van Veensche Boys. En de 0-2 had zomaar kunnen vallen. Maar ook TOV had al scoringskansen gemist in deze open wedstrijd waarbij het aanvalsspel op en neer golfde.

De supporters van de gasten wreven zich na de voortvarende beginfase al in de handen; er lag een eenvoudige middag in het verschiet. Niets bleek minder waar. Het middenveld van TOV herpakte zich gaandeweg de wedstrijd en linksback Matthieu van den Abeelen kreeg meer grip op de beste man van Veensche Boys, de rechtsbuiten. Voorin doken Tim Suik en Dave de Hoog enkele malen voor het doel op, maar konden hun kansen niet verzilveren.

Op een voor de thuisploeg gunstig moment, kort voor de rust, viel de gelijkmaker. Ferdi Caglayan kopte knap raak uit een voorzet van Erik Kool. Met dat belangrijke doelpunt bekroonde de centrale verdediger ook zijn goede spel van de laatste weken. In de tweede helft had Veensche Boys weinig meer te vertellen, moest ook de technische staf van de ambitieuze club uit Nijkerkerveen vaststellen na afloop. TOV was heer en meester in de duels en drong steeds verder aan. De 2-1 viel uit een strafschop nadat Dave de Hoog werd vastgepakt bij een vrije bal. Maurice van der Wilt schoot ditmaal hard en hoog raak. De spits had daarna de 3-1 op zijn schoen maar vond de teen van de keeper op zijn weg. De bevrijdende treffer kwam er wel. Het was nu die andere sterke centrale verdediger, Bram Dorrestijn, die uit een vrije trap de bal van dichtbij tegen de touwen joeg.

Bron: Baarnsche Courant

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn