Nieuws
TOV kan geen vuist maken bij De Meern © Sjaak Hoogendoorn - Levi Haringsma (rechts) werkte hard, net zoals zijn teamgenoten, maar resultaat bleef uit. Links Guy Metting van Rijn in zijn laatste wedstrijd van dit seizoen.
  • 07-12-2018
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

TOV kan geen vuist maken bij De Meern

In een typische 0-0 wedstrijd verloor TOV zaterdag 1 december 2018 toch met 1-0 in en tegen De Meern. De Baarnse voetbalploeg zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen in de tweede klasse B.

Trainer Henk van Zoeren koos voor een ander systeem tegen de nummer vier van de ranglijst. In de vertrouwde speelwijze met drie spitsen werden de afgelopen weken weinig kansen gecreëerd en zijn team had zaterdag veel geblesseerden. Maar ook met vier middenvelders en twee spitsen kreeg TOV weinig mogelijkheden tot scoren. De halve kansen waren zaterdag op de vingers van een hand te tellen. Niet dat De Meern indruk maakte. Ook de thuisploeg schoot nauwelijks op het doel van de zekere keeper Tim van Loon. Het was een wedstrijd die geen winnaar verdiende. Verdedigend hadden de Baarnaars de zaken weer aardig op orde. Zo speelde libero Guy Metting van Rijn een sterke laatste wedstrijd van dit seizoen voordat hij op wereldreis vertrekt. En de mandekkers Matthieu van den Abeelen, Tim van Dinther en Bram Dorrestijn scoorden ook weer een voldoende.

Maar vooral op de helft van de tegenstander was het andermaal te slordig en weinig doortastend. De spitsen Yoeri Bos en Tim Suik kwamen nauwelijks in de buurt van het vijandelijke doel. Alleen de ditmaal als schaduwspits geposteerd staande Maurice van der Wilt schoot in de tweede helft verrassend rakelings over en was nog het dichtst bij een treffer. Ook Metting van Rijn probeerde het van afstand en testte daarbij de keeper. En dat was het wel, TOV kon zaterdag geen vuist maken. De Meern kon dat ook niet maar kwam wel kort na de rust op voorsprong. Het was in een fase dat beide ploegen gaten lieten vallen in hun linies. Balverlies door TOV op het middenveld werd met een vlijmscherpe counter beantwoord. De strakke voorzet vanaf de rechterflank werd overtuigend afgerond. Met Achraf Chidar binnen de lijnen en met drie verdedigers, vier middenvelders en drie spitsen probeerde TOV nog wel de gelijkmaker te forceren. De ploeg werkte hard maar het doelpunt bleef ver weg. Om hoopvol de winterstop in te gaan zullen de komende twee wedstrijden punten gehaald moeten worden. Te beginnen aanstaande zaterdag tegen BFC.

Bron: Baarnsche Courant

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn