Nieuws
TOV kan eindelijk juichen © Sjaak Hoogendoorn - Achraf Chidar scoorde het vierde doelpunt zaterdag. Hier schiet hij op de paal.
  • 30-10-2018
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

TOV kan eindelijk juichen

Eerste competitiezege na goede tweede helft tegen Benschop (4-2)

Na vijf nederlagen op rij heeft TOV zaterdag 27 oktober 2018 de eerste zege van het seizoen in de tweede klasse B geboekt. In een aantrekkelijke wedstrijd met veel doelkansen waren de strijdvaardige Baarnaars een uur lang de bovenliggende partij.

De thuisploeg van de Spakenburgse trainer Henk van Zoeren creëerde de eerste kansen. Maar al snel ontspon zich een op en neer golvende wedstrijd met veel ruimtes op het middenveld. Promovendus Benschop kreeg de grootste scoringskansen. Zo moest Bram Dorrestijn een keer op de doellijn redden. TOV sloeg toe na ruim tien minuten, het was een fraai doelpunt van Erik Kool nadat Maurice van der Wilt hem met een steekpass de diepte in had gestuurd. Lang kon TOV niet genieten van de voorsprong. Eerst schoot Benschop nog hard op de lat maar na een kwartier spelen was het wel raak. Een dieptepass viel achter de verdediging en werd door de spits van Benschop knap over keeper Mischa van Hoffe gelobt. De vleugelspelers van Benschop konden te gemakkelijk voorzetten afleveren. Een daarvan vormde de aanzet tot de 1-2. Van Hoffe redde tot tweemaal toe maar bij de derde rebound moest ook hij capituleren. Daarna behoedde hij zijn team voor een grotere achterstand.

Het zag er even wederom niet goed uit voor TOV. Maar de Baarnse voetbalploeg herpakte zich wonderwel en was daarna een uur lang de bovenliggende partij. Al voor de thee werd de achterstand omgebogen in een voorsprong. De gelijkmaker kwam van de voet van Rutger van der Molen na een prachtige aanval met Maurice van der Wilt en Erik Kool. Van der Wilt poeierde de 3-2 in de kruising en Achraf Chidar had vlak voor rust de 4-2 op zijn schoen maar mikte op de binnenkant van de paal. De linksbuiten scoorde pas in de blessuretijd van de wedstrijd het verlossende doelpunt, na een sliding van de ingevallen aanvaller Yoeri Bos bij zijn eigen strafschopgebied en een daaropvolgende lange bal van linksback Matthieu van den Abeelen. Dat was illustratief voor de tweede helft waarin TOV beter voetbalde dan Benschop en vooral vol overtuiging voor de eerste zege streed.

Bron: Baarnsche Courant

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn