Nieuws
TOV is SV Baarn de baas © Sjaak Hoogendoorn
  • 27-09-2019
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

TOV is SV Baarn de baas

Het was voor het eerst in de Baarnse voetbalhistorie dat beide clubs elkaar troffen in competitieverband, en ook nog de aftrap van het nieuwe seizoen in de derde klasse C. Bovendien troffen twee teams vol jeugdige talenten uit eigen kweek elkaar. Op een prachtige nazomerdag kwamen op dat affiche honderden toeschouwers af, die bijdroegen aan de sfeervolle en sportieve happening.

Baarn speelde op zondag en maakte twee jaar geleden de overstap naar de zaterdag. Vorig jaar promoveerde trainer Tom Gesgarz met zijn team naar de derde klasse. Trainer Henk van Zoeren moet dit seizoen juist een treetje lager gaan spelen met TOV. Gesgarz zag in die achtergrond ook wel een verklaring voor de nederlaag. ,,TOV is gewend aan de tweede klasse, wij aan de vierde klasse. Dat is een groot verschil. Wij moeten nog wennen aan de snelheid en slimmigheden op dit niveau. In de eerste helft kwamen we goed mee en waren in fases zelfs bovenliggend, maar in de tweede helft zag je het kwaliteitsverschil." Hij moest een aantal vaste basiskrachten missen maar wilde dat niet als excuus aanvoeren. ,,We hadden vandaag een sterk en jong team waarvan ik goede dingen heb gezien. Wel misten we de balans op het middenveld, daar gaan we aan werken."

Zijn collega Van Zoeren stond na afloop met een brede glimlach de pers te woord. ,,De derby winnen is altijd mooi", aldus de Spakenburger. Hij zag dat zijn ploeg in de eerste helft Baarn nog enkele goede mogelijkheden moest toestaan, maar in de tweede helft geen enkele kans meer weggaf. ,,Zelf hadden we er toen meer uit kunnen halen, maar we werden wat slordig. Eigenlijk vond ik het niet zo'n goede wedstrijd van ons, al zag ik bij vlagen mooie combinaties. Het is wel een prima start en na een wedstrijd of vijf kijken we waar we staan."

Linksbuiten Achraf Chidar (19) was met twee fraaie doelpunten de man van de wedstrijd. Hij mikte na 35 minuten spelen secuur in de hoek na een steekpass van Maurice van der Wilt. Daarvoor hadden beide elftallen al scoringskansen gehad. Na dertig seconden schoot Van der Wilt op de paal en Chidar over in de rebound. Voor Baarn waren twee 19-jarigen dichtbij een doelpunt. De inzet van spits Joël van Waning vloog over de kruising en Balthasar Crucq vond de vuisten van keeper Tim van Loon. De aanvallende daden van Baarn namen af naarmate de wedstrijd vorderde. In de tweede helft groepeerde de ploeg zich op eigen helft en loerde op een counter. Maar TOV gaf daar nauwelijks aanleiding toe. Het middenveld met de, ook al 19-jarige, tweeling Simon en Thomas van den Abeelen en de iets meer ervaren controleur Dave de Hoog was balvast en zorgvuldig in de passing. Na ruim een uur was het pleit beslecht. Een fraaie voorzet van rechtsback Niek van Diermen werd door Chidar met een omhaal bekroond. De bal stuiterde in de hoek achter de verbouwereerde keeper Daan van der Vliet. Invaller Aran van Boxtel stond aan de basis van weer een prachtig doelpunt. Zijn voorzet werd door spits Van der Wilt vanuit de lucht snoeihard onder de lat gepoeierd. Bij Baarn was de energie toen al op en TOV kon de gewonnen derby rustig uitspelen.

Op zaterdag 28 september staat er weer een derby voor TOV op het programma, ditmaal een regionale variant, bij VVZ ’49 in Soest.

bron: Baarsche Courant

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn