Nieuws
TOV is even niet bij de les © Sjaak Hoogendoorn (c) - Maurice van der Wilt haalt uit maar treft geen doel. Romek Tielman ziet het aan.
  • 26-09-2018
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

TOV is even niet bij de les

Onder het toeziend oog van 'kind van de club' Donny van de Beek beleefde Veensche Boys een prettige voetbalmiddag tegen TOV. Zonder zelf uit te blinken. Veensche Boys scoorde tweemaal binnen een minuut en won de eerste wedstrijd van de competitie met 3-0 .

Het was niet goed genoeg wat de Baarnse tweedeklasser zaterdag 22 september liet zien. Voorin ontbrak het gif om kansen tot doelpunten om te zetten, verdedigend waren de Baarnaars vaak een stapje te laat en vanuit de achterste linie was de opbouw nogal slordig. Zo kon er met een hoge score worden verloren van een tegenstander die ook geen grote indruk achterliet.

TOV verzuimde de openingstreffer te maken. De volley van Rutger van der Molen vloog rakelings over het doel en Tim Suik had het vizier niet op scherp nadat hij de bal van een centrale verdediger ontfutselde. Ook de thuisploeg kreeg kansen. Van dichtbij werd naast het doel gekopt en een lob toucheerde de bovenkant van de lat. Daarna kwamen er twee grote kansen voor TOV na fraaie voorzetten van aanvaller Romek Tielman. Spits Maurice van der Wilt schampte eerst de bal met zijn hoofd na een pass vanaf de rechterflank. De voorzet van links leverde de grootste mogelijkheid op. De sterk spelende rechtsback Tim van Dinther schrok van de plotselinge vrije schietkans en mikte op de doelman van Veensche Boys.

Wat volgde was een messcherpe counter over de rechterflank van de thuisploeg. De Baarnaars waren steeds net te laat en de aanval eindigde met de 1-0. Op zich geen ramp, ware het niet dat de concentratie blijkbaar even weg was daarna. Knullig balverlies vanuit de verdediging had binnen een minuut de 2-0 tot gevolg. Het onheil voor TOV gebeurde allemaal in de 38ste minuut. Vlak voor het rustsignaal had Tim Suik de aansluitingstreffer op zijn schoen maar zijn inzet van dichtbij werd geblokt door een verdediger. In de tweede helft ging TOV hardwerkend maar tevergeefs op jacht naar de aansluiting. Grote kansen bleven nu uit. De beslissing viel in de slotfase nadat keeper Rick van Kooten met een rode kaart te zwaar werd gestraft voor onopzettelijk hands. De vrije trap die volgde werd ook nog eens benut.

Zaterdag 29 september hebben de oranje-zwarten de kans op eerherstel, thuis tegen IJFC om 15.00 uur.

Bron: Baarnsche Courant

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn