Nieuws
TOV houdt zichzelf in leven © Sjaak Hoogendoorn - Levi Haringsma in karakteristieke pose: een verbeten gevecht om de bal.
  • 22-04-2019
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

TOV houdt zichzelf in leven

Winnen is al wekenlang van levensbelang voor TOV, maar dat lukte de afgelopen drie wedstrijden maar niet. Zaterdag 20 april stond het water echt aan de lippen van de Baarnse tweedeklasser. Nu werd tegen middenmoter De Meern zo ongeveer de laatste kans op directe handhaving wel met beide handen aangegrepen. Na de verdiende 2-0 winst stijgen kansen op handhaving

Met een wat verrassende opstelling stuurde trainer Henk van Zoeren zijn manschappen het kunstgras op. Vaste spits Maurice van der Wilt startte op de bank ten faveure van Rutger van de Molen. Erik Kool stond als linksbuiten geposteerd. Een pass van hem in de derde minuut op Tim Suik leverde bijna de snelle openingstreffer op.

Er volgden meer mogelijkheden voor de thuisploeg die vergat toe te slaan in deze sterke beginfase. Rutger van der Molen was met kopkansen het dichtst bij een treffer. Eerst schampte hij een vrije trap van Matthieu van den Abeelen en na een klein half uur spelen tikte de keeper van De Meern de bal knap uit het doel, na een voorzet van Tim Suik. Alleen de linksbuiten van De Meern was met fraaie acties dreigend, veel meer konden de gasten in aanvallend opzicht niet uitrichten.

TOV speelde geconcentreerd en goed georganiseerd, verdedigend werden er weinig ruimtes weggegeven. De ploeg moest geduld opbrengen tot de bevrijdende treffer zou komen. Die kwam er na 55 minuten. Een verre, hoge voorzet vanaf de linkerflank van Erik Kool werd op zijn merites beoordeeld door de insprintende middenvelder Sander Lambrechts. Hij was iedereen te snel en te slim af en ramde de bal met zijn hoofd tegen de touwen.

De achterstand was voor De Meern het sein de schroom van zich af te gooien. Tim van Loon kon een schot van afstand nog net over het doel tikken. Maar ook in deze fase kreeg TOV meer kansen, nu veelal uit counters. Heel TOV hapte nog even naar adem toen een schuiver van De Meern in de slotfase net voorlangs het doel rolde. De echte bevrijding was er in blessuretijd. Nu leverde een van de tegenaanvallen wel een doelpunt op. Invaller Yoeri Bos bediende Rutger van der Molen die beheerst afrondde. Zo heeft TOV weer twee ploegen onder zich op de ranglijst en dient nog één plekje te klimmen voor directe handhaving.

Op zaterdag 11 mei wacht om 14.00 uur een volgende cruciale wedstrijd, bij FC Almere.

Bron: Baarnsche Courant

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn