Nieuws
TOV handhaaft zich en bezorgt Victoria kater © Sjaak Hoogendoorn
  • 26-04-2018
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

TOV handhaaft zich en bezorgt Victoria kater

Door de late 3-3 speelde TOV zich zaterdag 22 april op eigen kracht veilig in de tweede klasse B. Tegelijkertijd betekende het gelijke spel een enorme domper voor tegenstander Victoria. De Hilversummers zien de titelkansen na het spectaculaire duel ineens slinken.

Halverwege de tweede helft wreven de supporters uit Hilversum zich nog in de handen. Hun ploeg leidde met 1-3 bij TOV terwijl de concurrenten Almere en Geinoord op puntenverlies stonden. Maar aan het einde van de rit zaterdagmiddag waren de rollen omgedraaid en zag Victoria de achterstand op koploper Geinoord oplopen tot vier punten, met nog drie wedstrijden voor de boeg.

Het was een tumultueus duel op Ter Eem zaterdag. De irritaties tussen beide ploegen waren er al in de heenwedstrijd eerder dit seizoen en dat was nu niet anders. De scheidsrechter liet blijken niet goed met de situatie om te kunnen gaan en strooide de gehele wedstrijd kwistig met gele kaarten, zelfs na het eindsignaal ging hij daarmee door. Er vielen ook twee rode kaarten, een voor een Hilversummer vlak voor rust en Bram Dorrestijn van TOV kreeg tweemaal geel voor overtredingen.

De wedstrijd werd met nog 21 minuten op de klok bijna een half uur stilgelegd. Een oudere supporter was onwel geworden en moest per ambulance naar het ziekenhuis. In die laatste twintig minuten sloeg het massaal ten aanval trekkende TOV tweemaal toe via Maurice van der Wilt en Ferhat Ozturk, en poetste daarmee de 1-3 achterstand weg. Victoria was de eerste helft op 0-2 gekomen, onder meer door een dubieuze stafschop na vermeend hands van Ozturk. Rutger van der Molen maakte de aansluitingstreffer, waarna Victoria de beslissende 1-3 dacht te maken. Dat feest ging dus niet door, ook omdat keeper Joffrey de Beer bij die stand twee cruciale reddingen verrichtte.

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn