Nieuws
TOV haakt even af in top derde klasse © Sjaak Hoogendoorn - Bram Dorrestijn kreeg in de slotfase een goede scoringskans
  • 11-11-2019
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

TOV haakt even af in top derde klasse

De jonge en getalenteerde selectie van TOV 1 leek dit seizoen mee te gaan doen in de kopgroep van de derde klasse om te proberen zo snel mogelijk terug te keren naar een niveau hoger. Maar na de 1-0 nederlaag zaterdag 9 november tegen hekkensluiter Buitenboys zijn de Baarnaars een middenmoter geworden.

Vorige week werd ook verloren, met 5-2 bij CJVV. Dat was een terechte nederlaag tegen de sterke medekoploper in de competitie. Om in ieder geval mee te blijven doen in de subtop moest zaterdag wel van Buitenboys in Almere worden gewonnen. Trainer Henk van Zoeren van TOV had zijn manschappen nog gewaarschuwd voor onderschatting. De tegenstander had tot dat moment dan wel slechts een punt, de verliespartijen waren vrijwel allemaal heel nipt.

Om zo'n wedstrijd te winnen moet TOV optimaal voor de dag komen, en dat was niet het geval zaterdag. Het balbezit was er wel, maar het creëren van kansen bleef achterwege. Daar was het spel in de eindfase van aanvallen te slordig voor en ontbrak de doortastendheid.

En Buitenboys bleek heel aardig te kunnen voetballen en was in de counter vooral via de linkerflank levensgevaarlijk. Zo viel ook het enige doelpunt van de wedstrijd, in de slotfase van de eerste helft. De snelle linksbuiten sneed nu eens naar binnen in plaats van de achterlijn op te zoeken, en schoot diagonaal knap raak.

In de tweede helft had TOV dat gevaar geneutraliseerd en probeerde Buitenboys het over de andere flank met diepe ballen. Echte kansen kwamen daar niet meer uit voort. De Baarnaars kregen in de tweede helft hun beste kansen. Bram Dorrestijn had pech toen zijn kopbal op de paal belandde en Aran van Boxtel was net uit balans bij een vrije kopkans. Zo eindigde de middag in Almere voor TOV in mineur.

bron: Baarnsche Courant

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn