Nieuws
TOV dwingt 4-4 af tegen koploper © Sjaak Hoogendoorn
  • 17-02-2020
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

TOV dwingt 4-4 af tegen koploper

Het Amersfoortse CJVV kwam op zaterdag 8 februari als lijstaanvoerder van de derde klasse C naar Baarn voor het duel tegen TOV. Het werd een zeer vermakelijk en doelpuntrijk schouwspel met een verdienstelijk resultaat voor de thuisploeg.

Gelijkspelen is natuurlijk altijd beter dan verliezen, toch schoten beide ploegen niet veel op met het punt. CJVV zag FC Hilversum qua verliespunten voorbijgaan en TOV kon de sprong naar de top niet maken. Er was wel alles aan gedaan door de twee voetbalteams om de volle buit te grijpen. CJVV toonde over kwaliteit te beschikken die nodig is voor een stap hogerop. TOV liet blijken met een jong team mee te kunnen op het niveau van de tegenstander, maar ook dat onoplettendheden de winst in de weg stonden. Zo viel vlak voor de rust de 1-3 nadat een diepe bal door de verdediging verkeerd werd getaxeerd. En direct na de 2-3 stond het alweer 2-4 toen TOV stond na te genieten en een enkele steekpass vanaf de aftrap fataal werd.

Het leek een vervelende middag te worden voor de Baarnaars, met 0-2 op het scorebord halverwege de eerste helft. Spits Maurice van der Wilt schoot zijn ploeg knap weer in de wedstrijd. Datzelfde deed Thomas van den Abeelen in de tweede helft. Van der Wilt legde knap terug en Van den Abeelen knalde met buitenkant rechts in de korte hoek.

Met nog 25 minuten op de klok en 2-4 op het scorebord bracht trainer Henk van Zoeren drie invallers binnen de lijnen. Zij zorgden voor nieuw elan. Hartstochtelijk trok TOV ten aanval en deed CJVV wankelen. De toeschouwers genoten en voelden dat de wedstrijd nog niet was gespeeld, er zat meer in voor de thuisploeg. De beloning kwam ook. Dave de Hoog talmde niet toen de bal in het strafschopgebied voor zijn voeten kwam. Hij blesseerde zichzelf wel bij dat doelpunt en moest de wedstrijd strompelend voltooien, de wissels waren op. CJVV bleef ondertussen met de snelle aanvallers gevaarlijk counteren.

TOV voerde de druk op en beleefde in de slotfase de verdiende ontlading. Maurice van der Wilt speelde zich mooi vrij aan de rechterflank en bracht Simon van den Abeelen in stelling. Die nam in alle drukte de bal rustig aan en drukte resoluut af. In de laatste minuut kreeg hij nog de kans op de winnende treffer, maar zijn vrije trap ging rakelings over het doel.

bron: Baarnsche Courant

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn