Nieuws
TOV dendert de 2e┬áklasse in © Sjaak Hoogendoorn
  • 02-10-2017
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

TOV dendert de 2e klasse in

Het weerzien met de tweede klasse werd een aangename gebeurtenis voor promovendus TOV. Het tegenovergestelde gold voor de tegenstander, de degradant uit de eerste klasse, JSV Nieuwegein. Na een knotsgekke tweede helft met acht doelpunten bleef de teller op het scorebord bij 7-3 steken.

Aanwinst Niels van Duin moest bij zijn eerste competitiewedstrijd voor zijn nieuwe club op de bank plaatsnemen bij TOV omdat hij te laat was gearriveerd bij de voorbespreking. Daardoor moest trainer Danny Wiersma gaan schuiven met zijn opstelling en posteerde Sander Lambrechts als verdedigende middenvelder.  

Het leek een zware middag te gaan worden voor de thuisploeg want JSV begon beter aan de wedstrijd. Het openingsdoelpunt van TOV na een kwartier kwam dan ook wat uit de lucht vallen. Rutger van der Molen gaf de bal mee in de loop van Ferhat Ozturk die koelbloedig afrondde.

De goed combinerende en technisch vaardige gasten bleven het vooral de Baarnse verdedigers moeilijk maken. Keeper Joffrey de Beer redde tweemaal achter elkaar op miraculeuze wijze. Maar ook TOV was gevaarlijk in de tegenaanval. Een poging van Maurice van der Wilt werd nog geblokt door de keeper, maar kort voor de rust leverde een prachtige aanval de 2-0 op. Jeroen Hoogendoorn zette voor, Rutger van der Molen legde de bal terug met zijn hoofd en Ozturk ramde zijn tweede tegen de touwen.

Na de rust nam Van Duin zijn vertrouwde plaats in als controleur en verhuisde Lambrechts naar de rechtsbackpositie. De omzetting ging ten koste van Joey Zieltjens. Of het aan de veranderingen lag, is lastig vast te stellen, maar TOV was even helemaal de weg kwijt begin tweede helft. Binnen vier minuten stond het 2-2. Het waren twee mooie doelpunten. Bij de gelijkmaker werd de verdediging van TOV het bos in gestuurd door enkele fraaie lichaamsbewegingen van de aanvaller uit Nieuwegein.

Langs de lijn begon het gevoel te overheersen dat de gasten aan het langste eind zouden trekken. Vlak na de gelijkmaker moest De Beer zijn team nog behoeden voor een achterstand. Maar toen er ongeveer een uur was gespeeld leek TOV zich herpakt te hebben, en JSV was even uitgeraasd. Het spel golfde op en neer en beide ploegen kregen kansen.

Sander Lambrechts benutte daar van dichtbij een van, nadat een listig balletje van Ferhat Ozturk voor onrust zorgde bij JSV. De sterke nieuwe spits van TOV, Maurice van der Wilt, bewees zijn ploeg daarna een grote dienst door optimaal van zijn kwaliteit gebruik te maken. In het strafschopgebied kreeg hij de bal hard in zijn voeten gespeeld met zijn rug naar het doel. Hij draaide weg van zijn tegenstander en schoot de bal onhoudbaar in de hoek. Het was ineens 4-2, toch was de wedstrijd niet gespeeld, daarvoor was JSV te goed.

De gasten namen nog meer risico en speelden TOV daarmee in de kaart. Bij een van de snelle uitbraken stoomde verdediger Bram Dorrestijn op aan de linkerflank. Perfect legde hij de bal terug op Van der Molen die net zo perfect raak schoot. Met nog een kwartier op de klok was het doelpuntenfestijn nog lang niet voorbij. Ferhat Ozturk en de ingevallen Pascal van Drie (mooie volley) completeerden de zevenklapper, terwijl het slotakkoord in de aantrekkelijke wedstrijd voor JSV was. Een ook dit was een fraaie treffer.

Opstelling TOV: Joffrey de Beer, Joey Zieltjens (45’ Niels van Duin), Rick Frantzen (80’ Tim Suik), Bram Dorrestijn, Tim van Dinther (69’ Pascal van Drie), Sander Lambrechts, Rutger van der Molen, Erik Kool, Jeroen Hoogendoorn, Ferhat Ozturk, Maurice van der Wilt. 

Bron: Baarnsche Courant

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Jan Eemwood Intersport van Dam COOP Baarn