Nieuws
TOV blij met benauwde winst bij Altius © Sjaak Hoogendoorn
  • 03-02-2020
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

TOV blij met benauwde winst bij Altius

De overwinning op zaterdag 1 februari werd in de slotminuten afgedwongen bij laagvlieger Altius, maar was o zo belangrijk voor TOV. De Baarnaars blijven zo meedoen voor een promotieplek naar de tweede klasse.

Oranje-zwart tegen oranje-zwart, dat is Altius tegen TOV. De voetbalclubs kennen al een lange historie van confrontaties. Meestal zijn het spannende wedstrijden met twee aan elkaar gewaagde ploegen. Zo ook afgelopen zaterdag in Hilversum, ook al staat TOV op de ranglijst ver uit het zicht van Altius.

De eerste helft was aantrekkelijk voor de toeschouwers, met op- en neergaand aanvalsspel en kansen voor beide ploegen. Alleen TOV wist te scoren voor de rust. Na circa een kwartier kopte Simon van den Abeelen raak uit een hoekschop. De kleine middenvelder reikte hoog boven zijn tegenstanders uit.

De tweede helft was spannend, maar het niveau van het voetbal daalde wel. Altius ging op jacht naar de gelijkmaker. Dat leverde wat kleine mogelijkheden op, zonder echt gevaar voor TOV. De gelijkmaker was curieus, en dubieus. De Baarnse keeper Tim van Loon bokste een hoge bal weg uit zijn doel, daarbij gehinderd door de felle zon. De bal bleef boven het doel hangen en verdediger Tim van Dinther kopte het leer van de lijn. Althans dat was de visie van TOV. De scheidsrechter had de bal over de doellijn zien gaan en wees naar de middenstip.

Nu moest TOV, aan de stand verplicht, aanzetten voor een doelpunt. Trainer Henk van Zoeren gooide daarvoor zijn aanval om. Spits Maurice van der Wilt verhuisde naar het middenveld en zijn plek werd ingenomen door invaller Yoeri Bos. Hij werd op de flanken van de aanval vergezeld door Steph van Hoffe en Aran van Boxtel. De twee laatsten waren na een mooie aanval dichtbij de gelijkmaker. Vijf minuten voor het eindsignaal was het toch raak. Van Boxtel stuurde een afgeslagen bal resoluut met zijn rechterbeen de kruising in. Dat zorgde voor ontlading bij de Baarnaars. Zaterdag komt koploper CJVV naar Ter Eem.

bron: Baarnsche Courant

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn