Nieuws
TOV 1 lijdt pijnlijke nederlaag © Sjaak Hoogendoorn - Matthieu van den Abeelen vormde een lichtpuntje tegen Almere, hij speelde goed.
  • 27-11-2018
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

TOV 1 lijdt pijnlijke nederlaag

Op een zaterdag dat het moest gebeuren voor TOV, liet de ploeg het een uur lang afweten. FC Almere profiteerde en draagt de onderste plaats op de ranglijst over aan de Baarnaars.

De twee wedstrijden tegen concurrenten in de onderste regionen van de ranglijst van de tweede klasse B leverden TOV slechts een punt op. Vorige week was de uitslag nog ongelukkig door de late gelijkmaker van Odysseus. Zaterdag had Almere het meeste recht op de zege. TOV presteerde als team het grootste deel van de wedstrijd ondermaats.

Alleen het eerste en het laatste kwartier was er geestdrift, aanvalsdrang en scherpte in alle linies. In het uur daartussen zag het er vooral op het middenveld en in de voorhoede nogal futloos uit en was Almere meer aan de bal. De eerste grote kansen waren ook voor de gasten. Rechtsback Tim van Dinther redde een keer vlak voor de doellijn. Eenzelfde situatie deed zich vlak voor rust voor aan de andere zijde toen een volley van Maurice van der Wilt uit een hoekschop richting uiterste hoek ging.

Het spel aan Baarnse zijde werd er niet beter op in de tweede helft. Toch kwam de 0-1 na een klein uur wat uit de lucht vallen. Na een kopduel belandde de bal voor de voeten van een Almeerder die van grote afstand ineens verwoestend uithaalde. Tien minuten later volgde een nog grotere domper voor TOV. De jonge middenvelder die Guy Metting van Rijn de bal ontfutselde, rondde kunstzinnig met een stiftbal af, alleen voor keeper Tim van Loon. Hij maakte overigens zijn rentree na een langdurige blessure, en belette Almere enkele keren van meer doelpunten.

TOV ging alles of niets spelen en eindelijk toonde de ploeg de hartstocht die zo nodig was. Er werden weer duels gewonnen. Dave de Hoog scoorde knap met zijn hoofd de aansluitingstreffer. De tijd bleek te kort om de gelijkmaker te forceren al was de energieke invaller Yoeri Bos er een paar maal dichtbij. Een van zijn pogingen eindigde ver in de blessuretijd tegen de doelpaal.

Bron: Baarnsche Courant

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn