Nieuws
TOV 1 dieper in de zorgen © Sjaak Hoogendoorn
  • 06-04-2019
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

TOV 1 dieper in de zorgen

Het was geen fijne middag voor TOV zaterdag 6 april 2019. Nu de punten zo hard nodig zijn in de strijd tegen degradatie, stond er geen team op het veld dat aanspraak op een goed resultaat maakte. Waterwijk won in Baarn verdiend met 4-1 en TOV eindigde door blessures en een rode kaart de wedstrijd met negen man.

Een forse aderlating voor TOV was het uitvallen met een knieblessure van de snelle rechtsbuiten Tim Suik, na een botsing met een tegenstander. Dat was na 37 minuten voetballen. Tien minuten daarvoor kreeg Waterwijk alle tijd om de bal in het doelgebied te brengen en vervolgens ongehinderd de 0-1 in te koppen. In de beginfase hadden de gasten ook al twee aardige kansen gekregen. TOV was eenmaal dichtbij een treffer met een kopbal van Rutger van der Molen op de vingertoppen van de keeper. De Baarnaars hadden het moeilijk, de energie moest van ver komen. Ze leken de rust te halen met een minieme achterstand. In de voorlaatste minuut van de eerste helft sloegen de Almeerders echter weer toe. TOV probeerde de opbouw van de tegenstander te verstoren maar gaf daarbij teveel ruimte weg. Waterwijk speelde eenvoudig onder die druk uit en lanceerde met een gave dieptepass een van de snelle aanvallers. Hij rondde de prachtige aanval ook nog eens perfect af.

Met meer geestdrift begon TOV aan de tweede helft. De voor Suik ingevallen Achraf Chidar dook schuin voor het doel op en legde op tijd breed op spits Yoeri Bos. Die kon in kansrijke positie de bal net niet in het doel werken. In plaats van een assist voor de 1-2 zag Chidar even later de rode kaart voor een roekeloze charge. Even daarvoor spaarde de scheidsrechter overigens een Almeerder, hij gaf slechts geel wegens natrappen.

Met tien man tegen een vaardiger tegenstander was het verzet van de Baarnse ploeg gebroken. Waterwijk scoorde 0-3 uit een van richting veranderd schot. TOV bleef wel knokken en werd daarvoor beloond met een treffer. Yoeri Bos was alert na een door de keeper gepareerde inzet van Rutger van der Molen. De gasten sprongen slordig met alle ruimte om of vonden Tim van Loon op hun weg. Tien minuten voor tijd was de keeper net te laat bij een voorzet (1-4). Voor TOV ging de gifbeker leeg, het centrale verdedigingsduo Ferdi Caglayan en Bram Dorrestijn viel geblesseerd uit.
 

Bron: Baarnsche Courant

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn