Nieuws
Ted Frederiks nieuwe trainer-coach ambitieus TOV Dames 1 ©
  • 14-08-2016
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

Ted Frederiks nieuwe trainer-coach ambitieus TOV Dames 1

Na een uiterst succesvolle periode van acht seizoenen met daarin twee kampioenschappen geeft hoofdcoach Niek Tabak het stokje over aan Ted Frederiks.

Niek Tabak: “In de afgelopen acht jaar heb ik het dames- en meisjesvoetbal bij TOV onder mijn ogen zien groeien van bijzaak naar hoofdzaak, ook bij het bestuur”. Tabak gaat verder: “Van een vriendinnenteam met ambitie zijn we door gegroeid naar een afdeling met in totaal meer dan 130 meisjes en vrouwen, waardoor er ook een goed selectiebeleid te voeren valt. In het huidige Dames 1 lopen meisjes die twee jaar geleden nog in de MB1 speelden. Bij Dames 2 geldt hetzelfde en het is een goede manier om meisjes die het net niet redden in het eerste team, toch verder te laten spelen in het elftal van collega trainer-coach Erik van der Wielen.”

Ted Frederiks (56) komt uit Bussum en is een liefhebber.  Ted heeft ruime ervaring binnen de lijnen, zowel als speler en als trainer-coach. Hoogtepunt was de titel met het eerste damesteam van BFC, vorig seizoen. Verder was Ted actief bij Allen Weerbaar en SDO in verschillende technische en trainersfuncties.

“Het plezier in het team en het voetbal staat bij mij bovenaan” aldus Frederiks, “want dan komt het succes vanzelf.” Voordat Frederiks definitief tekende bij T OV heeft hij in overleg met Niek de groep al een keer getraind. “Ik was positief verrast over de technische capaciteiten van de dames, maar je zag ook meteen dat zij eraan moesten wennen dat er na acht jaar iemand anders voor de groep stond”, vertelt Frederiks.

Over de doelstellingen voor het nieuwe seizoen is de nieuwe hoofdcoach helder: “Top 5 moet haalbaar zijn, zeker als we dames uit de jeugd of uit het tweede kunnen laten aansluiten. Dames van buiten zijn ook welkom, dat kunnen Baarnse dames/meisjes zijn, maar ook uit Soest of andere plaatsen uit de omgeving is men welkom om op 3e Klasse niveau te strijden om de punten”. “Een appje of belletje is voldoende om snel contact te leggen en te peilen of het goede gevoel er is”, besluit de oefenmeester, en geeft aan dat zijn nummer in het artikel genoemd mag worden (06-54607671).

Het TOV-bestuur laat bij monde van bestuurslid vrouwenvoetbal Donja van Tiggelen weten in haar nopjes te zijn met Ted: “Tijdens de gesprekken die ik met Ted voerde, zowel samen met voorzitter Veltien als met de spelersraad van TOV Dames 1, bleek dat hij een zeer prettige man is in de omgang, gecombineerd met een heldere voetbalvisie. Dit is precies waar de TOV-dames de komende jaren aan toe zijn”. Van Tiggelen kan dan ook niet wachten op het nieuwe seizoen, want naast bestuurslid is zij ook de reserve- captain van Dames 1. “Met het nieuwe kunstgrasveld dat deze zomer op veld 1 van Ter Eem wordt aangelegd, komen dan de goede resultaten vanzelf”, besluit de ambitieuze routinier.

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Jan Eemwood Intersport van Dam COOP Baarn