Nieuws
Superieur TOV heeft mooi weekend © Sjaak Hoogendoorn
  • 07-02-2017
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

Superieur TOV heeft mooi weekend

In de eerste ontmoeting deze competitie had TOV nog grote moeite met VOP. Maar zaterdag 4 februari op Ter Eem konden de Amersfoorters geen vuist maken en mochten van geluk spreken dat het slechts 4-1 werd. De concurrentie van koploper TOV verspeelde punten.

De herstart in de derde klasse B van de afdeling Oost verloopt zeer voorspoedig voor de Baarnse zaterdagvoetballers. Terwijl het degelijke TOV tweemaal won, morste de concurrentie punten en staan de Baarnaars aan kop.

Afgelopen zaterdag was direct duidelijk hoe de krachtsverhoudingen lagen tussen de koploper en de rode lantaarndrager. De Baarnaars joegen de tegenstander op en combineerden in balbezit verzorgd en vaak fraai.

Het was wachten op de eerste treffer. Die viel binnen een kwartier. Rutger van der Molen kopte de bal voor het doel en de vastgehouden Johannes Veltmeijer maakte de weg vrij voor collega-spits Ferhat Ozturk om de bal van dichtbij binnen te lopen.  

Na een klein half uur werd de voorsprong verdubbeld door Guy Metting van Rijn. Hij kopte een hoekschop van Jeroen Hoogendoorn raak.  Uit het niets scoorde VOP de aansluitingstreffer. na rommelig uitverdedigen werd een voorzet van rechts binnengetikt.

Dat was vlak voor rust. Maar voordat de voetballers aan de thee gingen voerde aanvoerder Pascal van Drie nog een kunststukje op. Een hoekschop van Jeroen Hoogendoorn knal hij kiezelhard in de kruising.

De wedstrijd was gespeeld. In de tweede helft bekroonde Jeroen Hoogendoorn zijn sterke spel met een derde assist van de dag. Rutger van der Molen mikte beheerst laag in de hoek. Daarna raakte de aanvallende middenvelder nog een keer de paal. Er deden zich meer hachelijke situaties in het strafschopgebied van VOP voor, maar er vielen geen doelpunten meer.      

Omdat zowel Batavia als Buitenboys gelijkspeelden, staat TOV nu vier punten los van de concurrentie in de titelstrijd.

Opstelling TOV:

Doel: Joffrey de Beer

Achter: Tim van Dinther, Pascal van Drie, Bram Dorrestijn (75’ Rico van der Veen), Dave Dragt

Midden: Guy Metting van Rijn, Sander Lambrechts, Rutger van der Molen, Jeroen Hoogendoorn (65’ Ahmed Eriyani)

Voor: Johannes Veltmeijer, Ferhat Ozturk (60’ Tim Suik)

Bron: Baarnsche Courant

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Jan Eemwood Intersport van Dam COOP Baarn