Nieuws
Sterk TOV verrast De Bilt (4-0) © Sjaak Hoogendoorn
  • 29-01-2018
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

Sterk TOV verrast De Bilt (4-0)

De voetballers van vv TOV 1 zijn het nieuwe jaar uitstekend begonnen. Na een goede oefencampagne werd zaterdag het ambitieuze FC De Bilt met 4-0 verslagen op Ter Eem. Dat betekent weer drie belangrijke punten in de tweede klasse B.

De Baarnaars draaiden lekker de afgelopen weken in de aanloop naar de tweede competitiehelft, maar dat kon zeker ook van tegenstander De Bilt worden gezegd. Zaterdag ging het weer echt om de punten, en op die strijd bleek TOV beter voorbereid. Aanvankelijk waren beide ploegen redelijk in evenwicht, hoewel de Baarnaars meer aanspraak maakten op de openingstreffer. Die kwam er halverwege de eerste helft. TOV mocht niet klagen bij de beslissing van de jonge scheidsrechter. Sander Lambrechts werd naar zijn oordeel te fel aangepakt binnen de zestien meter. Pascal van Drie schoot kiezelhard raak via de binnenkant van de paal. Er kwamen kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar ook de gasten doken zo nu en dan voor keeper Joffrey de Beer op. Hij hield met een paar fraaie reddingen zijn doel schoon.

Vijf minuten voor het rustsignaal kreeg het geconcentreerd en goed georganiseerd spelende TOV een nieuwe meevaller. Een verdediger van De Bilt maakte opzichtig hands en de scheidsrechter kon niets anders doen dan wederom naar de penaltystip wijzen. Dit keer schoot aanvoerder Van Drie overtuigend en met volle kracht recht door het midden.

TOV speelde na rust minder zorgvuldig dan in de eerste helft maar consolideerde de voorsprong en weerstond vrij eenvoudig de overmacht aan aanvallers van De Bilt. Via Erik Kool en invaller Tim Suik werd het zelfs een klinkende 4-0 zege. Die kan de ploeg van trainer Danny Wiersma goed gebruiken om de doelstelling van dit seizoen te halen: handhaving in de tweede klasse B. Na een sterke seizoenstart viel TOV terug. Nu staat de ploeg na twaalf speelrondes met 17 punten precies in het midden van de ranglijst op de zevende plek. De Bilt staat een positie hoger met twee punten meer dan de Baarnaars.

 

 

verslag: Hans Veltmeijer

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn