Nieuws
Samen op weg naar een Rookvrije Generatie! © Nederlandse Hartstichting
  • 05-10-2018
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

Samen op weg naar een Rookvrije Generatie!

TOV is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld. We zetten daarom vanaf 1 november 2018 de vervolgstappen naar een rookvrij sportterrein. Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding in te gaan roken en het schadelijk meeroken. Zo biedt TOV iedereen een gezonde en veilige sportomgeving.

Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers, coaches en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.

Wat verandert er bij TOV?
Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen (e-)rokers om enkel nog op het terras achter de kantine te roken en zoveel als mogelijk buiten het zicht van de kinderen te blijven. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras aan de voorkant van de kantine zijn vanaf 1 november volledig rookvrij.

De Hartstichting heeft een duidelijke voorkeur voor geheel rookvrije sportterreinen. Dit is duidelijk beleid waarmee wordt voorkomen dat kinderen tijdens het uitoefenen van hun sport in contact komen met roken. TOV zal beginnen met een serie eerste afspraken op weg naar rookvrij.

- Niet (e-)roken op en langs de sportvelden, inclusief de dug-out en tussenpaden.
- Niet (e-)roken door trainers, leiders en coaches in bijzijn van de jeugd.
- Volledig rookvrij tijdens jeugdtoernooien en -evenementen.


Zo geven we met elkaar kinderen het recht om rookvrij én gezond op te groeien.

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn