Nieuws
Puike prestatie TOV tegen ‘t Gooi © Sjaak Hoogendoorn - Aran van Boxtel was matchwinnaar tegen ’t Gooi
  • 13-10-2019
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

Puike prestatie TOV tegen ‘t Gooi

Door de 2-1 zege op medekoploper 't Gooi blijft TOV 1 aanhaken in de derde klasse C. De Baarnse voetbalploeg speelde op 12 oktober een sterke wedstrijd in Hilversum.

Na twee nipte en wat ongelukkige nederlagen was de zege voor TOV broodnodig om niet te ver achterop te raken in een vroeg stadium van de competitie. Maar er wachtte zaterdag in Hilversum met 't Gooi wel een flinke uitdaging. De tegenstander werd kampioen in de vierde klasse en won de eerste drie wedstrijden van dit seizoen.

Trainer Henk van Zoeren had zijn ploeg op een aantal posities gewijzigd na de teleurstellende resultaten van de afgelopen weken. De eerste twintig minuten zaterdag was TOV oppermachtig. Het leverde kleine kansen maar geen doelpunten op. Daarna kwam de thuisploeg meer aan voetballen toe en creëerde een aantal kansen. De grootste schietkans werd onschadelijk gemaakt door keeper Tim van Loon.

De tweede helft was een stuk aantrekkelijker voor de toeschouwers, die het miezerige weer hadden getrotseerd. TOV kwam na een uur voetballen op voorsprong door een benutte strafschop van specialist Maurice van der Wilt. Daar was hands van 't Gooi aan vooraf gegaan. Nog geen vijf minuten later was de stand weer gelijk. Een zondagsschot vloog hard en zuiver in de kruising. Dat betekende een domper voor de Baarnaars. De ploeg toonde veerkracht want in het laatste half uur werd de winst overtuigend afgedwongen. Met invaller Tim Suik in de ploeg verhuisde Aran van Boxtel naar de linkervleugel. Daar trok hij naar binnen en haalde verwoestend uit met zijn rechterbeen. Waar hij kort daarvoor nog de paal had geraakt, verdween de bal nu boven de keeper in het doel. In de slotfase raakte TOV nog de lat en kreeg 't Gooi een goede kopkans. Het bleef bij 1-2.

Bron: Baarnsche Courant

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn